NBA

Ispisana istorija NBA: Lebron i Broni prvi otac i sin na terenu u istom dresu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2024 10:00
Lebron i Broni proveli su četiri minuta zajedno na terenu AP Photo/William Liang
Lebron i Broni proveli su četiri minuta zajedno na terenu

NBA liga je upisala novu istorijsku notu jer od 7. oktobra 2024. godine u rubrici "otac i sin zajedno na terenu" stoji - Lebron i Broni Džejms. Jesu Lejkersi izgubili od Finiks Sansa u predsezoni 114:118, ali "kralj Lebron" i njegov sin igrali su zajedno u petorci (četiri minuta i devet sekundi) i time ispisali istoriju. 

Mnogi asovi nisu uspeli da sačekaju da zaigraju sa svojom decom u istom timu, ali Lebron je i u tome uspeo jer je ostanak u Lejkersima uslovio dovođenjem sina.

Sad, nije Broni klasa oca Lebrona, za 13 minuta upisao je dva skoka, dok je "tata" za 16 minuta bio najefikasniji "jezerdžija" sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije. 

"Za mene, kao oca, ovaj momenat znači sve. Imao sam sreće da mogu kao roditelj da utičem na odrastanje sina, pa i da delim trenutke na treningu i treenu sa njim. Ovo je jedna od najvećih stvari koje otac može poželeti ili nadati se", istakao je Lebron.

Trener Lejkersa Džej-Džej Ridik smatra da Broni može da pomogne timu pre svega u defanzivi, a bio je i srećan što je deo istorije:

"Želeo sam da im oružim priliku da igraju zajedno u predsezoni, oduševljen sam što sam mogao da budem deo toga. Ovi momentiu mnogo znače svima, ne samo Lebronu koji potvrđuje klasu jer uspeva da igra kao da su mu 22 godine a ne 40."

Velika je šteta što se nije ostvarila i asistencija otac-sin, jer je Lebron poslao pas ka Broniju koji je promašio otvorenu trojku.

"Neverovatan je osećaj bio. Moj sin izvodi loptu a ja stojim proed njega. Pogledali smo se i kao da smo se pitali 'da li je ovo Matriks ili tako nešto?'. Nisam se osećao da sam u realnosti", objasnio je tata Lebron.

A, Broni još uvek sanja svoj san:

"Uvek razmišljam kad ga vidim na terenu 'to je moj tata'. Ja jednostavno idem u klub i kad igram tata mi je samo saigrač. Svako jutro ustajem sa jednim cilj, da radim kako bih stalno napredovao i bio bolji. Na meču sam ostao fokusiram da radim ono što se od mene trtaži da čvrsto budem na zemlji".