NBA

Sve je bilo drugačije dok je igrao Jokić: Boston "pregazio" Denver u drugom poluvremenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2024 18:24
Nikola Jokić u napadačkoj akciji Profimedia
Nikola Jokić u napadačkoj akciji

Boston Seltiksi i Denver Nagetsi odigrali su i drugi predsezonski meč u Abu Dabiju uoči početka nove NBA sezone. Prvi je pripao aktuelnom šampionu u neizvesnoj završnioci, dok je u drugom ekipa Džao Mazule bila još ubedljivija - 130:104  (34:29, 33:31, 42:16, 21:28). 

I POLUVREME

Nikola Jokić bio je najzapaženiji igrač Denvera u prvom meču, ali nije mnogo vremena proveo na terenu. Igrao je samo u prvom poluvremenu, dok u drugom nije ni ulazio u igru. Generalno, treneri su se trudili da tada u prvih 24 minuta odigraju sa jakim postavama, a da u nastavku šansu daju drugim igračima.

Slično je bilo i u nedelju. Srpski reprezentativac ponovo je briljirao u prvom delu i sa 20 poena bio najefikasniji igrač. Uz to je upisao sedam skokova i tri asistencije. Jedini dvocifren uz Jokića u ekipi Denvera bio je Džamal Marej sa 11 poena.

 

 

Veoma zapažen u prvom poluvremenu bio je i Dario Šarić, pojačanje Denvera ove sezone. Hrvatski košarkaš postigao je devet poena i uhvatio četiri lopte za tek nešto manje od sedam minuta na pareketu.

Boston je, kada je reč o prvom delu sa jačim postavama, imao čak četvoricu dvocifrenih, a prednjačio je Džejlen Braun sa 16 poena, dok je Džejson Tejtum ubacio 14.

U prvoj utakmici Denver je imao "plus sedam" posle dve četvrtine, a u drugoj Boston 67:60.

DRUGI DEO UTAKMICE

Loše je prošlogodišnji prvak delovao na počeku trećeg perioda bez glavnih igrača, a sve greške u odbrani i napadu Boston je maksimalno koristio. Prosto je zatrpavao koš rivala, dok Denver nije mogao ništa da zaustavi, a ni da pogodi. Očas posla je razlika postala dvocifrena, a još brže i nedostižna 95:68 (na nešto više od pet minuta pre kraja treće četvrtine).

Ali ni tu nisu stali Seltiksi...

Od 67:60 došlo se do 101:68 i tek onda je Trej Aleksander pogodio trojku. Serija od 17:0 šampiona je bila završena. U poslednjoj deonici vodila se egal borba, koja nije umanjila veliki trijumf Bostona.

 

 

Prvi strelac meča na kraju je bio Braun sa 21 poenom, 17 je ubacio Tejtum, a kod Denvera to je ostao Jokić.

Majkl Meloun odlučio je da odmori čak trojicu igrača koji bi trebalo da u predstojećoj sezoni imaju bitnu minutažu, a to su: Majkl Poter Džunior, Aron Gordon i Rasel Vestbruk, a van tima je ostao i Deandre Džordan. Džo Mazula, baš kao i u petak, izostavio je Kristapsa Porzingisa i Ala Horforda.