NBA

Teška povreda Dantea Egzuma: Mora na operaciju, očekuje se duža pauza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 08:27
Dante Egzum povređen AP Photo/Julio Cortez
Dante Egzum povređen

Samo nešto više od dve nedelje ostalo je do početka nove takmičarske godine NBA lige, a uoči starta pripremnog perioda, kada ekipe, u tzv. predsezoni, ispitavaju svoje rostere, franšizu iz Dalasa dočekale su nepovoljne vesti.

Dante Egzum doživeo je tešku povredu zbog koje će propustiti određen deo sezone, a prema navodima dobro obaveštenog Šamsa Šaranije, košarkaš Dalasa i bivši igrač Partizana moraće i na operaciju! Momak koji je proveo sezonu u Humskoj, povredio je zglob desne ruke i sigurno ga čeka duža pauza, pa će ovo biti veliki udarac za Maverikse, budući da je Australijanac i bivši 5. pik sa drafta bio jako važan šraf ekipe u smislu doprinosa sa klupe.
 

 

 


Košarkaša iz Melburna, podsetimo, 2014. godine (kada je i Nikola Jokić izašao na draft), izabrala je Juta kao 5. pika. Sa Džezerima je proveo pet sezona, da bi odatle usledio transfer u Klivlend. Nakon dve sezone sa Kavalirsima prelazi u Barselonu 2021. godine, a odatle u Partizan, da bi se nakon dve godine evropske košarke vratio u NBA ligu.

Minule sezone stigao je sa Maveriksima do finala gde su izgubili od Bostona u pet utakmica serije, a tokom tog perioda beležio je osam poena uz tri skoka i asistencije, postavši važan faktor u rotaciji Džejsona Kida sa klupe.