NBA

Jokić u Abu Dabiju najavio napad na novu MVP titulu, uzbudljiva završnica pripala Bostonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 20:36
Nikola Jokić polaže loptu u koš Profimedia
Nikola Jokić polaže loptu u koš

Poslednji šampion NBA lige protiv prošlogodišnjeg. Prvu predsezonsku utakmicu odigrali su Boston Seltiksi i Denver Nagetsi… 

Pobeda je pripala aktuelnom prvaku 107:103, ali je za dvojicu trenera Majkla Melouna i Džoa Mazulu, utakmica pre svega poslužila da vide gde se ekipe trenutno nalaze i u kakvoj kondiciji su se pojavili igrači posle višemesečne pauze. Ako izuzmemo Letnju ligu, za obe ekipe ovo su bile prve utakmice posle završetka sezone u junu mesecu.

Raduje činjenica da se Nikola Jokić pojavio veoma raspoložen za igru.

U svom stilu, na prvi pogled kao iz senke (samo na prvi pogled), ako je suditi po partiji pruženoj na Bliskom istoku, prvoj posle Olimpijskih igara kada je u dresu Srbije osvojio bronzu u Parizu, Nikola Jokić je najavio napad na četvrtu MVP titulu. Iako su rezultat i takmičarski momenat bili u drugom planu, zvezda iz Srbije je već posle prvog poluvremena i to protiv aktuelnog prvaka, imala najbolji učinak na parketu – 14 poena, osam skokova i dve asistencije.

 

 

S njim u ekipi i Denver je vodio protiv Seltiksa (63:56).

Posle prvog poluvremena više ga nismo videli u igri, ali jesmo više puta u kadru, jer reditelj prenosa nije propuštao priliku da "uslika" sjajnog centra. Tih nešto manje od 17 minuta u igru bilo je sasvim dovoljno da se Meloun uveri da je sve u redu sa Somborcem i da će biti još jači i bolji kada se uigra.

Džru Holidej za TV Arena sport: Mnogi će pokušati da kopiraju Boston ove sezone, ali mi želimo titulu

Mnogo više ga je zanimao Rasel Vestrbuk, a prema onome što je veteran pokazao u Emiratima – biće pravo pojačanje za tim iz Kolorada. I Zlatko Čančar i Dario Šarić su dobili lepo vreme protiv Bostona, a nema sumnje da će ga imati i kada sezona počne.

Boston je kaskao za Denverom manje-više veći deo utakmice, ali je su igrači koji su imali više minuta u drugom delu uspeli da okrenu meč i da šampionu donesu trijumf u neizvesnoj završnici.

Najbolji u redovima pobedničke ekipe i najefikasniji igrač meča bio je Pejton Pičhard sa 21 poenom i šest asistencija. Džejson Tejtum je postigao 12, a zanimljivo da je Jokić ostao sa najviše poena u Denveru. Majkl Porter Džunior i Vestbruk su dodali po 12.