NBA

Rendl i Divinćenco "šokirani" trejdom u Minesotu: Dali smo krv, znoj i suze za Nikse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 18:45
Rendl i Divinčenco Glen Stubbe/Star Tribune via AP
Rendl i Divinčenco

Novi košarkaši Minesote Timbervulvs Džulijus Rendl i Donte Divinćenco, koji su poslati u Mineapolis iz Njujork Niksa u trejdu u kojem su uključeni bili još i Karl Entoni Tauns i Duejn Vašington, izneli su utiske po dolasku u novi klub koji će i ove sezone imati visoke ciljeve u NBA ligi.

Džulijus Rendl proveo je pet godina sa Niksima, dok je Donte Divinćenco odigrao jednu sezonu sa čuvenom franšizom iz Njujorka i tom prilikom beležio možda najbolje brojke u karijeri.

"Dao sam krv, znoj i suze sa Nikse i nikada nije lako kada dobijete ovakve vesti. Ovaj trejd zauvek će mi ostati nedokučiv. Bilo je dosta emocija kada sam shvatio da ću da napustim Njujork. Ali, dobro... Već sutradan sam se osećao drugačije. Uvek je lepo kada odete negde gde vas poštuju i cene i to sam osetio ovde u Minesoti, gde su me sjajno primili. Mnogo sam uzbuđen zbog nove šanse i samo želim da pomognem ekipi da osvoji titulu", rekao je između ostalog Džulijus Rendl.
 

 

 

"Protekle sezone moja uloga u Niksima je nastavila da raste i smatram da sam dobro iskoristio svoju šansu. Šta god nam sezona bude donela, osećam da je moje samopouzdanje na vrhuncu i vera trenera i saigrača u mene je od ogromne važnosti. Pogotovu kada lopte ne budu ulazile u koš i budem imao problema sa realizacijom. Proveo sam divno vreme u Njujorku, voleo sam tamo da igram, ali kada sam shvatio da je ovo realnost, polako sam počeo da se okrećem Minesoti i sada sam 100 odsto usmeren ka ovoj franšizi", dodao je Donte Divinćenco.

Džulijus Rendl bio je jedan od najboljih igrača Niksa prošlih godina. Trostruki je ol-star igrač i tokom karijere u proseku je beležio 17 poena, uz devet skokova i četiri asistencije.

Sa druge strane, Donte Divinćenco je bivši NBA šampion (titulu uzeo sa Milvokijem 2021). Osim Niksa i franšize iz Viskonsina nastupao je i za Sakramento i Golden stejt. Odlikuje ga odličan šut za tri poena, gde je tokom karijere imao preko 40 odsto realizacije, dok je minule sezone u Njujorku beležio 15.5 poena, uz tri skoka i dva uspešna dodavanja po meču.