NBA

Džru Holidej za TV Arena sport: Mnogi će pokušati da kopiraju Boston ove sezone, ali mi želimo titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 12:27
Džru Holidej Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer
Džru Holidej

Najkvalitetnija košarkaška liga na svetu (NBA) startuje 22. oktobra, a i ove godine utakmice NBA lige direktno će biti prenošene samo na kanalima TV Arena sport.

U sklopu najave nastupajuće sezone u Abu Dabiju se organizuje košarkaški spektakl između poslednja dva šampiona ovog takmičenja, Denver Nagetsa i Boston Seltikasa koji će odigrati dve kontrolne utakmice. Prva je na programu u petak, 4. oktobra od 18.00 časova (TV Arena 1 Premium), a druga dva dana kasnije od 16.00 časova (TV Arena 2 Premium).

Ekipa najgledanije sportske televizije u ovom delu Evrope nalazi se u Ujedinijenim Arapskim Emritaima, gde je uspela da razgovara sa prvotimcem Bostona Džruom Holidejem.

 

 

Prvotimac aktuelnog šampiona je najpre dobio pitanje našeg novinara da li očekuje da će u nastupajućoj sezoni ekipe iz NBA lige pokušati da kopiraju igru Seltiksa iz minule takmičarske godine, na šta je odgovorio:

"Verujem da hoće, što je nekako i normalno. Pokušaće da nas kopiraju, ali i mi ćemo pokušati da ponovimo dobre partije iz prošle sezone“, rekao je Holidej.

Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država je u poslednje četiri sezone dva puta bio šampion najvkvalitetnije lige na svetu, pa je logično bilo pitanje koliko prstenova želi da osvoji:

"Koliko god mogu. Sport je takav da uvek neko mora da osvoji šampionsku titulu, a želim da to budem ja", rekao je Holidej.

Među akreditovanim novinarima koji su razgovarali sa zvedom NBA lige bilo je i drugih predstavnika medija iz Srbije koji su pitali Holideja kako je izgedalo igrati protiv Nikole Jokića na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Igrali smo protiv Srbije dva utakamice i bilo je to sjajno iskustvo. Sa druge strane terena je bio najbolji košarkaš na svetu i to je bilo fenomelano. I mi smo u našem timu imali dobre igrače i na kraju smo uspeli da pobedimo", rekao je Holidej.