NBA

Bogdanović o reprezentaciji: Igrati za Srbiju je privilegija, uvek je lakše kad igraš sa drugarima i prijateljima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2024 18:15
Bogdan Bogdanović je istakao kako mu igranje za Srbiju uvek pomaže da se spremi za sezonu Profimedia
Bogdan Bogdanović je istakao kako mu igranje za Srbiju uvek pomaže da se spremi za sezonu

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i igrač Atlanta Hoksa, Bogdan Bogdanović je izjavio kako su mu Olimpijske igre pomogle dosta da se spremi za novu sezonu.

Bogdanović se ovog leta okitio bronzanom medalju, a "orlovi" su u meču za treće mesto slavili protiv Nemačke.

"Neverovatno iskustvo i nadam se da ću moći da napravim još bolju tranziciju ove sezone jer sam prošle došao sa Svetskog prvenstva i imao sjajnu sezonu sa timom. Nadam se da će tako biti i ove sezone. Ovog leta sam imao sjajno iskustvo, a sada gledam u budućnost sa vama ljudima", rekao je kapiten Srbije medijima u Atlanti.

Iskusni šuter je izjavio kako mu igranje za reprezentaciju uvek pomaže da se bolje spremi za sezonu.

"Pomoglo mi je dosta, posebno jer radiš nešto toliko mnogo puta, postaneš bolji. Što više utakmica, pogotovo visokog nivoa donose više iskustva i to je bolje za mene. Kada god igram za Srbiju pomaže mi da se spremim. Uvek je lakše da treniraš sa svojim drugarima i prijateljima, sa svojim momcima."

 

 

Baš kao i Nikoli Jokiću pre nekoliko dana, novinari su sada pitali Bogdanovića šta za njega predstavlja igranje za nacionalni tim.

"Igrati za Srbiju je privilegija, pogotovo kada imate takvu tradiciju iza sebe i istoriju. Pogotovo što sam kapiten tima, to je još jedna privilegija i odgovornost. Navijači su u Srbiji i širom sveta hteli da Srbija pobedi, ali mi to ništa nije promenilo. Da li bih voleo da smo pobedili, voleo bih, ali iskustvo i celo to leto sa mojim momcima je nešto što se ne ponavlja. Svako leto je posebno igrati za Srbiju, za zemlju koju voliš. To je i ljubav prema košarci", objasnio je kapiten reprezentacije.

Govorio je srpski košarkaš i o tome kako je sada postao bolji defanzivac.

"Primetio je to trener, čak i moj selektor u reprezentaciji Srbije mi je rekao da sam postao bolji u odbrani. Radio sam na tome, na početku godine sam igrao drugačiju odbranu, a uvek postoji vremena za napredak. Govorili su mi da odbrana može da mi se popravi, uvek su me gurali i ja sam samo to i radio. Osećam da sam dosta bolji", zaključio je Bogdanović.