NBA

LA Klipersi "odrešili kesu": Terens Men osigurao budućnost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2024 21:27
Terans Men Guliver
Terans Men

Terens Men, svojevremeno 48. pik druge runde sa NBA drafta, produžio je saradnju sa Klipersima i prema novom, trogodišnjem ugovoru, u dresu franšize iz Los Anđelesa inkasiraće tokom tog perioda čak 47 miliona dolara.

Od igrača, od koga se, ruku na srce, nije mnogo očekivalo, dobrim partijama u proteklim sezonama, momak iz Bruklina pokazao se kao bitan šraf u rotaciji Klipersa, pa je franšiza iz LA odlučila da ga nagradi novim ugovorom. I to dosta bogatijim u odnosu na onaj koji je do sada imao.
 

 

 

Izuzev prošlosezonske plate koja je iznosila nešto više 10 miliona dolara (bruto), Terens Men u prve četiri godine ugovora zaradio je svega šest miliona dolara, dok će u naredne tri sezone inkasirati drastično više. 

Prema novom ugovoru, u sezoni 2024/25 imaće za osam odsto veću platu, pa će mu godišnja primanja biti skoro 11 i po miliona, dok će svake naredne sezone zarađivati minimum 15 miliona dolara.

To će biti ozbiljan finansijski skok u karijeri američkog plejmejkera, koji je do pre samo dve godine zarađivao 1.5 miliona u proseku.

Terens Men beležio je devet poena uz tri skoka i dve asistencije u proseku protekle sezone, gde je upisao 75 nastupa, računajući i plej-of.