NBA

Jokić i Luka su košarkaški blizanci: Vlasnik Dalasa zadivljen NBA asovima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 21:48
Nikola Jokić i Luka Dončić Guliver/AP Photo/Rick Bowmer
Nikola Jokić i Luka Dončić

Vlasnik Dalas Maveriksa, Mark Kjuban, gostovao je u emisiji "Club Shay Shay" kod Šenona Šarpa, gde se dotakao brojnih i aktuelnih tema. Od porasta plata NBA igrača, do potpisivanja Kleja Tompsona, inače, velikog letošnjeg pojačanja franšize iz Teksasa, a izdvojio je i neku lepu reč o Nikoli Jokiću.

Posle velike medijske ekspanzije NBA lige, prvi čovek Dalasa predvideo je da će, ukoliko televizijski ugovori sa najjačom košarkaškom ligom sveta, budu nastavili da rastu, igraći će steći mogućnost da zatraže veča primanja, pa će pojedinci zarađivati više i od samih vlasnika.

"Pretpostavljam da će TV ugovori nastaviti u tom pravcu, a kada novi zakoni budu stupili na snagu, uskoro ćemo imati igrače koji zarađuju 100 miliona dolara po sezoni. Što je više i od samih vlasnika", rekao je Kjuban aludirajući na zvezde poput Luke Dončića, Džejsona Tejtuma...
 

 

 

Govoreći o Nikoli Jokiću, vlasnik Dalasa rekao je da je srpski centar jedinstven u svetu košarke zbog svojih veština i visoke košarkaške inteligencije, što ga malo podseća i na Luku Dončića.

"Kada ga prvi put vidiš, pomisliš 'Ko je taj bucko?' A onda vidiš koliko zna da igra", kroz smeh je rekao Kjuban.

"Kombinacija visine od 211 cm, šuta, driblinga, dodavanja i košarkaške inteligencije čini ga nezaustavljivim. On vidi stvari tri koraka unapred, baš kao i Luka. Oni su blizanci u mnogo čemu" dodao je Kjuban.

Kjuban je takođe govorio o dovođenju Kleja Tompsona u redove Dalas Maveriksa nakon što je iskusni šuter napustio Golden Stejt Voriorse posle dugih 13 sezona. 

"Hteli smo igrača koji ima strast i želju za dokazivanjem. Klej ima još mnogo toga da pruži košarci, a posle kritika koje je dobio prethodne sezone i način na koji je ona završena sa Voriorisma, mislim da je bio spreman za promenu. Nama su potrebni igrači njegovih kvaliteta i verujem da je i on osećao da je vreme za novi početak", rekao je između ostalog vlasnik Dalas Maveriksa.