NBA

Bivša zvezda NBA lige dobila otkaz u Memfisu: Šta je sledeće za Derika Rouza?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2024 16:50
Derik Rouz Guliver/AP Photo/Nell Redmond
Derik Rouz

Poznati košarkaš i svojevremeno bivši MVP NBA lige, Derik Rouz, dobio je otkaz u Memfisu. Kako navodi Šams Šaranija, iskusni plejmejker koji je harao najjačom  ligom sveta 2011. godine, nije više u planovima franšize iz Tenesija i od naredne sezone biće slobodan u odabiru nove sredine. 

Zbog problema sa povredama, koje, uzgred, vuče tokom čitave karijere, nije se mnogo naigrao u Grizlisima protekle sezone. Iako je imao važnu ulogu kada je Dža Morant bio suspendovan, uprava Memfisa odlučila je da se oslobodi njegovog ugovora (3.5 miliona dolara) i napravi mesta mlađim igračima, pa će bivši MVP, koji je do sada sakupio 24 nastupa u franšizi iz Tenesija, verovatno testirati tržište, gde će imati status slobodnog igrača ili možda okončati karijeru obzirom na godine i sve probleme koje nose iste.

Podsetimo, Derik Rouz stigao je u Memfis početkom jula prošle godine, kada je potpisao ugovor na dve sezone. U toj franšizi poverena mu je uloga "rol igrača", sa željom čelnika da ima uticaj lidera među mlađim igračima (naročito Morantu), ali se nije najbolje snašao u toj roli, dok je na parketu za oko 16 minuta u proseku, imao sasvim pristojnih osam poena, tri skoka i dve asistencije po meču.
 

 

Derik Rouz prethodno je igrao za Čikago, gde je pružao najbolje partije u karijeri, da bi nakon te teške povrede, koja je ultimativno rezultirala i njegovim trejdom u Njujork, nastupao i za Klivlend, Minesotu i Detroit.

U pitanju je bivši MVP i trosturki Ol-star igrač, kao i ruki godine za sezonu 2008/09. U NBA ligi proveo je ukupno 16 godina (sa velikim prekidima).