NBA

Predrag Stojaković otkrio za čim najviše žali u karijeri: Još uvek razmišljam o tom šutu protiv Lejkersa...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 14:13
Peđa Stojaković Guliver/AP Photo/Rich Pedroncelli
Peđa Stojaković

Proslavljeni srpski košarkaš i bivši reprezentativac Predrag Stojaković otkrio je u intervjuu za "Meridijan sport" koje ga dve stvari "tište" kada je u pitanju njegova blistava karijera.

Kako je za rekao pomenuti portal legendarni NBA košarkaš, ponosan je na sve što je uradio u karijeri, s tim da su mu dve situacije dok je igrao u PAOK-u i Sarkamentu, posebno ostale urazane u memoriji - poraz od Panatinaikosa u finalu grčkog prvenstva i promašen šut u sedmoj utakmici serije finala Zapada protiv LA Lejkersa.

"Reći ću vam za čim žalim. Razmišljam o finalu sa PAOK-om, protiv Panatinaikosa, koje smo izgubili u petoj utakmici! Razmišljam o mom šutu 2002. u sedmoj utakmici finala Zapada protiv Lejkersa. To su momenti koji su na mene ostavili snažan utisak. Mislim da se i mnogi moji saigrači sećaju šanse koju smo imali kao ekipa, u tih šest godina koje smo zajedno proveli u Kingsima. O hemiji u timu koja je postojala na terenu i van njega. Naravno i na sve ljude", rekao je Stojaković i dodao:
 

TanjugAP Photo/José Luis Villegas

 

 

"Kad se osvrneš na karijeru, proletela je brzo kao neki film. Ali, kada se sve uspori i osvrneš se, onda shvatiš da su na tom putu postojali kvalitetni ljudi koji se našli u bitnim situacijama i pomogli mi. Bila je to uzajamna saradnja, gurali smo se međusobno da budemo bolji, učili jedni od drugih.

Na pitanje koja je najbolja ekipa sa kojom je igrao, Peđa je rekao:

"Iz mog ugla i kako sam se tada osećao kao igrač, Sakramento od 2002. do 2004. godine. Zatim reprezentacija iz 2001. i 2002. Te 2001. bili smo dominantni", zaključio je on.