NBA

NBA Jr na TV Arena sport: Na parketu oba košarkaška tima Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 07:55
Pehari i medalje NBA Jr čekaju svoje vlasnike na turniru u Beogradu MN Press
Pehari i medalje NBA Jr čekaju svoje vlasnike na turniru u Beogradu

Drugog dana drugog izdanja NBA Jr turnira u Beogradu, regionalnog i podsticajnog karaktera, u organizaciji NBA/WNBA i TV Arena sport, pod svodovima beogradske hale "Ranko Žeravica", nastupiće oba košarkaška tima Srbije uzrasta do 14 godina.

Prve će na teren devojčice, a njihove rivalke biće vršnjakinje iz Slovenije, od 09.30 u direktnom prenosu na TV Arena sport 1 kanalu. Kasnije će odigrati i utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom (15.30), sve dan pošto su mlade ženske nade našeg trofejnog sporta bile ubedljivo bolje od odgovarajuće ekipe Hrvatske (53:30).

Rano iza podneva (12.30, TV Arena sport 1), sreću će okušati i dečaci, ovog puta u duelu sa talentovanim tinejdžerima iz Bosne i Hercegovine. U petak su "orlići" ostvarili po jednu pobedu i jedan poraz. Najpre su izgubili bitku s Hrvatskom (48:66), a oonda posle produžetaka savladali dečake iz Slovenije (72:68). 

 

 

Danas će biti odigrana još dva meća u ženskom delu turnira (BiH - Hrvatska, Hrvatska - Slovenija), kao i jedan susret u muškom kosturu (Slovenija - Hrvatska), a biće organizovano i zvanično izlaganje "Leri O'Brajan" trofeja, namenjenog šampionu NBA lige, uz mogućnost slikanja sa istim. 

Ceo program je deo velike akcije TV Arena Sport - "Moje pravo da biram sport", čiji su zvanični ambasadori bivši NBA košarkaš i jedan od najboljih poentera u istoriji evropske košarke, Igor Rakočević, kao i Sonja Vasić, MVP Evropskog prvenstva, trostruka šampionka Evrolige i isto toliko puta zvanično najbolja košarkašica naše države.