NBA

Spremite se za spektakl: Juniorski NBA turnir na kanalima Arene sport od 13. do 15. septembra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 22:05
Trofej NBA lige Guliver/AP Photo/Alex Brandon
Trofej NBA lige

U hotelu "Crown Plaza" održana je konferencija za medije uoči početka NBA junior turnira koji će se ovog vikenda, od 13. do 15. septembra, održati u Beogradu u dvorani "Ranko Žeravica". Na takmičenju koji će zajedno organizovati NBA i TV Arena sport, biće prisutno 88 dece uzrasta do 14 godina iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a sve utakmice biće direktno prenošene na našim kanalima.

Ispred NBA organizacije, na turniru će prisustvovati Nil Mejer, potpretsednik NBA za operativne košarkaške aktivnosti za Evropu i Bliski Istok, koji je ovom prilikom govorio za TV Arena sport.

"Na turniru će se takmičati igrači i igračice do 14 godina iz zemalja bivše Jugoslavije, a ove godine, prvi put ćemo imati predstavnike i iz BiH. Ovo je jedinstveno iskustvo ne samo iz košarkaškog ugla, već sjajno isksutvo jer će imati prilike da odmere snage sa igračima iz drugih država. Sa druge strane, ovo je i šansa da deca izgrade nova prijateljstva i da nauče vrednosti košarkaške igre, kao i nešto više o timskom radu", rekao je Nil Mejer.

Arena sport i NBA liga imaju sjajnu saradnju.

"Vaša televizija je naš medijski parter u Srbiji, sa kojom imamo sjajan odnos. Arena sport promoviše rast košarke u regionu. Promocija ovog sporta je veoma bitna i dozvoljava nam da pružimo ovakve prilike mlađim naraštajima. Sigurno će ovakvi timovi omogućiti da se otkrije neki novi talenat, koji će kroz nekoliko godina biti kandidat za nacionalni tim ili možda NBA ili WNBA", daodao je Nil Meler.

 

 

Na konferenciji za medije bio je prisutan i direktor programa TV Arena sport - Zoran Panjković, koji je govorio o saradnji NBA i naše televizije.

"Opšte je poznato da najboju košarku možete gledati na Areni sport i ogromno nam je zadovoljstvo što možemo zajedno sa NBA ligom da organizujemo ovaj turnir. On je važan iz brojnih razloga, između ostalog zbog činjenice da živimo u regionu gde je košarka izuzetno praćena, gde će deca iz iste sfere interesovanja moći da se druže i razmenjuju iskustva. Videli ste i sami kako su protekle Olimpijske igre u Parizu. Donekle je san svakom detetu koji se bavi sportom i koji će igrati na turniru, da se pojavi na postolju, pa makar bilo i ono treće mesto, jer ste i sami videli da je treće mesto bilo najrasploženije u francuskoj prestonici u poređenju sa prvim i drugim", rekao je Panjković i nastavio:

"Arena sport će prenositi sve utakmice sa lica mesta, imaćemo studijski program, defilovaće gosti i mislim da će gledaoci imati zaista prilike da uživaju, i oni koji će napuniti halu Ranko Žeravica, kao i oni kraj malih ekrana. Važno je jer će ti klinci u budućnosti igrati u nacionalnim selekcijama ili klubovima i boriti se da postanu šampioni, a ovo je odlična prilika da se od nečeg počne, a to je juniorski NBA turnir", rekao je između ostalog direktor programa TV Arena sport.

Takmičenje zvanično počinje u petak od 9.30 časova.

Zvanični ambasadori turnira biće bivši NBA košarkaš i jedan od najboljih poentera u istoriji evropske košarke, Igor Rakočević, kao i Sonja Vasić, MVP Evropskog prvenstva, trostruka šampionka Evrolige i isto toliko puta zvanično najbolja košarkašica naše države.

U subotu će biti organizovano zvanično izlaganje "Leri O'Brajan" trofeja, namenjenog šampionu NBA lige. Slikanje sa trofejem će biti omogućeno oba dana vikenda.