NBA

Mari i Jokić nastavljaju sardnju: Kanađanin potpisao "maks" ugovor u Denveru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 21:56
Nikola Jokić i Džamal Mari u dresu Nagetsa Tanjug/AP Photo/Abbie Parr
Nikola Jokić i Džamal Mari u dresu Nagetsa

Košarkaš Denver Nagetsa, Džamal Mari, potpisaće maksimalni ugovor sa franšizom iz Kolorada, preneo je pouzdani NBA insajder, Adrijen Vojnarodviski. 

Kanadski šuter će prema novom potpisu zaraditi čak 244 miliona evra za pet godina (208 će biti sam ugovor), što se svrstava u takozvanu kategoriju "maks" ugovora. 

Podsećanja radi, Denver je ovog leta odlučio da se pojača ovog leta, nakon što je ispao u polufinalu Zapadne konferencije od Minesota Timbervulvsa. Nagetsi su u svoje redove doveli nekadašnjeg MVP najjače lige sveta, Rasela Vestbruka, a takođe je stigao i hrvatski košarakš Dario Šarić. 

 

 

Što se Marija tiče, veoma dugo je osporavana njegova uloga "drugog igrača" ekipe. Javnost je verovala da Kanađanin jednostavno nema kvalitet kojim bi mogao predstavljati pravu podršku trostrukom MVP NBA, Nikoli Jokiću. 

Ipak, u sezoni 2022/23, sve sumnje su se raspršile, kada su Nagetsi uspeli da predvođeni Džamalom i Nikolom dođu do svoje prve titule takozvanog šampiona planete. 

Marej je draftovan od strane Denvera 2016. godine, kada je bio sedmi pik sa Univerziteta Kentaki.

Odmah prve godine je upao u drugi Ruki tim, a kruna karijere je upravo prsten koji je osvojio zajedno sa Nikolom Jokićem u Denveru.