NBA

Majk Meloun "zaratio" sa upravom Denvera zbog još jednog skromnog prelaznog roka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 12:39
Majk Meloun Tanuug/AP Photo/Ashley Landis
Majk Meloun

Američki mediji preneli su vest da je došlo do "nerazumevanja" između trenera Denvera Majka Melouna i upravnog odbora Nagetsa, a prema svemu sudeći, glavni razlog je što tokom prelaznog roka nisu dovedena adekvatna pojačanja.

Nakon odlaska Kentavijusa Kouldvela Poupa, jednog od ključnih igrača franšize iz Kolorada, uprava kluba odlučila je da njegovo mesto poveri mladom Kristijanu Braunu, koji je do sada uglavnom imao epizodne uloge sa klupe, što nije dopalo Melounu, koji je hteo da napadne prsten i ove sezone.

Dok su gotovo svi klubovi na Zapadu skrojili rostere po svojoj meri, Denver je drugu godinu u nizu ostao bez adekvatnih pojačanja ovog leta, uzdajući se u novajlije (što se osetilo tokom plej-ofa), pa je prema rečima američkog novinara Zeka Loa, došlo do navodnog sukoba između Melouna i "front ofisa" Nagetsa.

"Šuška se, šuška! Da stručni štab i upravni odbor, odnosno barem glavni trener (Majk Meloun) i upravni odbor, nemaju ista razmišljanja u Denveru. I to u meri koja je čudna čak i za NBA", rekao je američki novinar.
 

Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

 

 

Meloun smatra da je upravni odbor morao da dovede adekvatnu zamenu za KCP-a i pojača roster sa još nekoliko "rol plejera" (poput Džefa Grina), što praktikuju gotovo svi NBA klubovi, ali je Kalvin But, generalni menadžer Nagetsa, imao drugačija razmišljanja.

Prema navodima američkih medija, Kalvin But je zadovoljan rosterom Nagetsa, naročito nakon dolaska Rasela Vestbruka, pa je hteo da propritet ekipe budu pikovi koji su Nagetsi birali u skorije vreme i to po cenu kratkoročnog uspeha, što se jasno, nikako nije dopalo Melounu.

Situacija u Denveru trenutno nije dobra, šuška se da je Meloun ljut na Buta još od prošlog leta kada je otišao Brus Braun, da bi nakon još jednog propalog prelaznog roka, negativna slika franšize iz Kolorada dobila novu dimenziju. 

Bilo kako bilo, Nagetsi i dalje imaju jak roster sa Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem, po mnogima najboljim duom u ligi, ali je pitanje hoće li oni sa uvek pouzdanim Eronom Gordonom i Majkom Porterom biti dovoljni da se takmiče kao prošle sezone na krcatom Zapadu, pogotovu sada kada nema KCP-a, defanzivnog specijaliste, koji je umeo mnogo toga da pruži i na ofanzivom delu terena.