NBA

Rašid Valas o Majklu Džordanu: Bio je opasniji u Vašingtonu nego u Čikagu

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

20.08.2024 21:10
Rašid Valas Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Rašid Valas

Majkl Džordan, čovek koji je sinonim za košarku, je u periodu dok je nosio dres Čikago Bulsa šest puta bio šampion sa franšizom iz Ilinoisa, isto toliko puta bio najkorisniji igrač finala, pet puta proglašavan za najkorisnijeg igrača lige, jednom za najboljeg defanzivca, a čak 10 puta je bio najbolji strelac lige i još mnogo toga...

U poznim igračkim godinama se po drugi put vratio iz penzije na parket i to u ekipu Vašington Vizardsa, za koje je na 142 susreta u proseku beležio 21.2 poena, 5.9 skokova i 4.4 asistencije u proseku. Nisu ove brojke mala stvar za igrača koji je bio nadomak pete decenije, složićete se, ali reći da je Majkl Džordan iz Vašingtona bio opasniji od Majkla iz vremena dok je nastupao za Čikago je u najmanju ruku nebulozno.

 

 

Naime, legendarni Rašid Valas je u svom podkastu rekao da je Majkl Džordan iz perioda dok je nastupao za Vašington Vizardse, bio iskusniji i defanzivno kvalitetniji, odnosno bio opasniji od Majkla iz Čikago Bulsa, iako u poslednje dve sezone nije ni blizu imao atletske sposobnosti po kojima je čuven.  Za pomenute dve sezone, Vašington se nije dokopao ni doigravanja, a kamo li uradio nešto više.

Popularni Šid, koji je sa Pistonsima osvojio šampionski prsten 2004. godine, je još jedan model da apsolutno ne mora da znači da imaš šta pametno da kažeš, iako si bio vrhunski sportita. Setite se izjave Gilberta Arinasa o Nikoli Jokiću, koji je možda može da posluži kao pravi primer od pregršt "stručnih" izjava bivših košarkaša najjače lige na svetu.