NBA

Filadelfija ozbiljno želi Jabuselea: Francuz blizu povratka u NBA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2024 20:18
Geršon Jabusele se vraća u NBA Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Geršon Jabusele se vraća u NBA

Geršon Jabusele bi dobre klupske partije prošle sezone i, pogotovo, kvalitetne nastupe na minulim Olimpijskim igrama u Parizu mogao naplatiti odlaskom u NBA. Konkretno, u Filadelfiju, s kojom već vodi ozbiljne i intezivne pregovore.

Informaciju je lansirao poznati ekspert za transfer tematiku Šams Čarnija, čija saznanja kažu da je reprezentativac Francuske, praktično, jednom nogom u svlačionici 76-ersa.

Njegov otkup od Real Madrida, vredan 2.500.000, ne bi trebalo da predstavlja probem ukoliko on sam nađe zajednički jezik, tj. usaglasi sve lične cifre, s mogućim poslodavcem iz najjače košarkaške lige na svetu.

 

 

Jabusele je 2016. godine izabran kao 16. pik na NBA draftu, jedno vreme igrao je za Boston, da bi se posle razlaza sa Seltiksima vratio u Evropu. I obukao dres Reala, s kojim je osvojio nekoliko trofeja od 2021. godine.

Ukoliko opet "prepliva" okean, novi saigrač biće mu Džoel Embid, protiv koga je igrao finale OI 2024. i sa svojim "trikolorima" ostao bez zolatne medalje u duelu sa "timom snova" Sjedinjenih Američkih Država. 

Dvadesetosmogodišnji košarkaš igrao je i za Asvel, u domovini, a u dva navrata je za hleb zarađivao u dalekoj Kini.