NBA

NBA liga želi "ulaz" u evropsku košarku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 12:50
Adam Silver, komesar NBA lige Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Adam Silver, komesar NBA lige

Adam Silver, komesar NBA lige, otkrio je da se vodie pregovri o saradnji sa FIBA. O čemu se zapravo radi. Mogući planovi uključuju organizovanje turnira jednom godišnje kojom bi upravljala NBA organizacija.

Ukoliko bi se takvi turniri pokazali kao dobri, onda bi usledila i organizacija lige. Ipak, od ideje do realizacije dug je put.

Tokom posete Olimpijskim igrama u Parizu, Silver i zamenik komesara Mark Tejtum razgovarali su sa predstavnicima FIBA, zvaničnicima liga i drugim zainteresovanim stranama kako bi bolje razumeli dostupne mogućnosti

"Verujem da ovde postoji ogromna prilika. Nećemo u kratkom roku promeniti strukturu lige, ali mislim da vlasnici naših timova žele dodatno ulaganje u globalnu košarku. Imamo velike inicijative u Kini i Africi. S obzirom na kvalitet košarke u Evropi, logično je da bi trebalo da uradimo nešto i tu", rekao je Adam Silver.

O ovoj inicijativi se razmišlja već godinama, a čini se da je sada realizacija sve bliža.

"Uzećemo vreme koje nam je potrebno pre nego što odlučimo da krenemo sa bilo kojom inicijativom. Ne želimo da oštetimo postojeću infrastrukturu košarke koja je ovde utemeljena",  zaključio je Silver.