NBA

Pobuna mlađih "jezeraša" zbog protekcije Bronija Džejmsa: Jedva smo čekali da se završi Letnja liga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 14:30
Broni Džejms i dalje trpi kritike javnosti Tanjug/Scott Strazzante/San Francisco Chronicle via AP
Broni Džejms i dalje trpi kritike javnosti

Otkako je stigao u NBA ligu, sin slavnog košarkaša Lejkersa, Broni Džejms, nalazi se pod oštrom lupom javnosti. Mnogi igrači, bivši ili sadašnji smatraju da sin Lebrona, nema to što je potrebno za nastupe u najjačoj ligi sveta. Inače, mišljenje koje deli i MVP finala Džejlen Braun, a sada su se kritikama predružili i pojedini igrači iz Letnje lige.

U razgovoru za američke medije, košarkaši Lejkersa koji nastupaju u Letnjoj ligi, rekli su da je Broni Džejms pod protekcijom trenera i funkcionera kluba iz Los Anđelesa, te da nemaju isti tretman kao on, što je mnogo uticalo na atmosferu u svlačionici tokom ovog pripremnog perioda kada igrači trebaju da se izbore za mesto u timu.

"Pažnja koju je dobijao je frustrirala igrače. Taj tretman zvezde je pravio probleme u timu. Ta tenzija nije pomogla igračima da izgrade hemiju", rekao je anonimni izvor za "US Sun".

Tvrdi da je Broni glavni razlog raskola u svlačionici, kao i da zbog mlađeg Džejmsa imaju sve manje mesta za napredak u ekipi, koja je, čini se, totalno predodređena 55. piku sa NBA drafta.

"Nije bilo jedinstva među igračima, Broni je bio glavni, a ostali nisu osećali da je to ispravno. Mnogi od ostalih mladih igrača koji pokušavaju da izbore mesto u timu Lejkersa to nisu mogli jer zbog Bronija nisu pokazali svoje najbolje izdanje", navodi se u tekstu "US Sun-a".
 

 

 

Pojedini igrači Lejkersa jedva čekaju da se završi Letnja liga.

"Nisam bio u najboljoj situaciji i to me je frustriralo. Tenzije su bile vidljive i svi smo razmišljali da se letnja liga završi i da odemo odatle i da se fokusiramo na sledeći korak u karijerama", zaključio je isti izvor.

Broni Džejms odigrao je četiri utakmice tokom Letnje lige, gde je u proseku beležio 8.8 poena, 3.5 skokova i jednu asistenciju po meču, uz katasrofalne procene šuta iz igre (14-40 za dva, 3-19 za tri).

U jednom trenutku imao je i 0-15 za tri poena, ali ga to nije omelo da i dalje "zateže" sa distance, nakon čega su krenule prve kritike na račun njegove igre.