NBA

Vestbruk u Denveru: Mizeran novac za nekadašnjeg MVP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 20:44
Rasel Vestbruk igraće naredne sezone sa Nikolom Jokićem. Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Rasel Vestbruk igraće naredne sezone sa Nikolom Jokićem.

Nekadašnji MVP NBA lige, Rasel Vestbruk, potpisao je jednosezonski ugovor sa Denver Nagetsima, sa opcijom na produžetak saradnje na još jednu takmičarsku godinu, prenosi dobro obavešteni insajder Šamps. 

Iako mu je karijera u padu, bivši igrač Oklahoma siti Tandera i dalje može da doprinese svojim iskustvom, a sigurno je da će u velikoj meri profitirati od asistencija Nikole Jokića. 

Koliko je Rasu opala vrednost na tržištu, svedoči novac koji će inkasirati od Denvera za jednu sezonu. Naime, Vestbruk će dobiti 6.8 miliona dolara za svoje usluge, a jednaku "vreću" dobiće ukoliko Nagetsi odluče da mu produže ugovor. 

 

 

Podsećamo, Rasel Vestbruk je svoju slobodu u biranju sredine dobio kroz trejd sa Juta Džezerima, koji su ga otpustili po ozvaničenju akvizicije iz Los Anđeles Klipersa. Što se tima iz Lala Lenda tiče, ideja supertima sa Kavajem Lenardom, Polom Džordžom, Raselom Vestbrukom i Džejmsom Hardenom odlazi niz vodu kada shvatimo da su drugi i treći već pronašli novu franšizu. 

Vestbruk u Denver dolazi kao zamena za Redžija Džeksona, dok je Džekson probao da bude zamena za Brusa Brauna sa kojim su Nagetsi osvojili titulu 2023. godine.

Ipak, jasno je da će Vestbruk biti od velike pomoći pre svega u regularnom delu sezonu. Pomoći će Nikoli Jokiću i Džamalu Mareju i skinuće teret sa njih kako bi što odmorniji dočekali plej-of.