NBA

Uhapšen Strahinja Jokić: Brat košarkaškog superstara priveden zbog incidenta na meču NBA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 11:08
Strahinja Jokić, brat Nikole Jokića, uhapšen u SAD Guliver/(AP Photo/David Zalubowski
Strahinja Jokić, brat Nikole Jokića, uhapšen u SAD

Strahinja Jokić, brat srpskog košarkaša Nikole Jokića, uhapšen je u Sjedinjenim Američkim Državama i optužen za fizički napad tokom utakmice Denvera i Los Anđeles Lejkersa, kada je u sukobu na tribinama udario u lice jednog gledaoca. 

Njega su uhvatile kamere u trenutku kada je pesnicom povredio čoveka, a sada bi mogao da odgovara za napad trećeg stepena, zbog čega se već pojavio pred Okružnim sudom u Denveru- O čemu je prvi izvestio lokalni Denver post, a preneli svi američki i svetski mediji. 

Tokom meča je prvo došlo do verbalnog sukoba navijača sa Strahinjom i Nemanjom, Nikolinom braćom, pre nego što je Strahinja fizički nasrnuo na navijača. U razgovoru s policajcima napadnuti navijač tvrdio je da nije uradio ništa zbog čega bi prošao s modricama, posekotinama i potresom mozga.

Na sudu je da utvrdi istinu u slučaju pokrenutom na osnovu tužbe pomenutog čoveka, "zbog straha za bezbednost svoje porodice". Strahinja Jokič, pak, tvrdi da je tog aprilskog dana "branio starijeg čoveka, koga dugo zna od napada čoveka koga je udario".

Koliko god Nikola Jokić nema veze sa nemilim događajem, sigurno mu uznemirujuča vest o hapšenju brata nije bila potrebna samo nekoliko dana pred početak Olimpijskih igara u Parizu, gde sa reprezentacijom Srbije napada medalju.