NBA

Denver dobija još jednog MVP: Jokić i Vestbruk od naredne sezone u tandemu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 22:34
Rasel Vestbruk će za početak krenuti putem Jute Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Rasel Vestbruk će za početak krenuti putem Jute

Veoma interesantna tema u prethodnim nedeljama bio je potencijalni prelazak Rasela Vestbruka u Denver Nagetse. Kako je vreme odmicalo, delovalo je da se ozvaničenje posla tretira kao sušta formalnost, te da je čak i Nikola Jokić priželjkivao pozitivan rasplet situacije. 

Na kraju, izgleda da će do ovog tandema zapravo i doći, iako je nekadašnji MVP postao novi igrač Jute u trejdu. Ipak, Džezeri su spremni da odmah po potpisu, otpuste Vestbruka, što bi mu stvorilo mogućnost da neometano potpiše za Denver. 

Činjenica je da Vestbruk nije na nivou svojih najboljih dana, te da je čak u jednom trenutku postao krajne nepoželjna "roba" na američkom tržištu. Međutim, uzmimo u obzir da se radi o veteranu sa neprocenljivim iskustvom, nekome koje umeo svojeručno da nosi Oklahoma siti Tandere, nakon odlaska Kevina Durenta, i shvatamo da bi uparivanje sa Jokićem moglo biti vrlo zanimljivo. 

 

 

Bilo kako bilo, ovaj trejd takođe podrazumeva i da Klipersi polako idu u nešto drugačijem smeru nego do sada. Ideja supertima sa Kavajem Lenardom, Polom Džordžom, Raselom Vestbrukom i Džejmsom Hardenom odlazi niz vodu kada shvatimo da su drugi i treći već pronašli novu franšizu. 

Što se Kavaja i Hardena tiče, velika je razlika u kvalitetu ova dva igrača u odnosu na neko minulo vreme, u kojem su obojica ponaosob smatrana za najubitačnije igrače na svom delu terena. Klipersi su za Vestbruaka dobili zamenu pika druge runde, kao i Krisa Dana, što svedoči o vrednosti nekada ubitačnog ofanzivca.