NBA

Broni Džejms zablistao u Razvojnoj ligi: Trudio sam se da ne mislim na poraze i promašene trojke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 17:59
Broni Džejms srećan zbog pobede Lejkersa Tanjug/AP Photo/David Becker
Broni Džejms srećan zbog pobede Lejkersa

Košarkaš LA Lejkersa i 55. pik sa ovogodišnjeg drafta Broni Džejms, raduje se nastupima u dresu "jezeraša" naredne sezone sa ocem Lebronom. Stariji sin poznatog NBA košarkaša, trenutno brusi formu u Razvojnoj ligi, gde, ruku na srce, i ne pruža najbolje partije. Sa tri poena u proseku, "kumovao" je u šest uzastopnih poraza Lejkersa, da bi tek sinoć pokazao naznake neke bolje igre. 

U tesnoj pobedi nad Atlantom (87:86), Lebronov naslednik postigao je 12 poena (5/11 iz igre), prekinuvši neslavan niz distance (0/15). Doduše uz negativan parametar u "+/-" kategoriji, ali u svakom slučaju, boljitak u odnosu na početak meseca, kada uslovno rečeno, "nije mogao da se sastavi na parketu".
 

 

 

Sada, sa osmehom na licu i prvom pobedom u džepu, mladi Džejms, koji je pokupio dosta kritika proteklog meseca, izašao je pred medije i izneo utiske posle pobede nad Hoksima, A, jasno, novinare je najviše zanimalo šta će da kaže o odnosu sa ocem i njihovom prvom zajedničkom nastupu u NBA ligi.

"To će biti veliki korak za obojicu. Kako ćemo više vremena provoditi zajedno, verujem da će naš odnos postati još lepši i bolji. Drago mi je što ću deliti svlačionicu sa njim, dok se najviše radujem našim momentima u teretani", rekao je Broni, koji se potom osvrnuo na utakmicu sa Hoksima.

Bio je to njegov prvi meč u Razvojnoj ligi gde je imao dvocifren učinak.

"Atlanta je odlično igrala. Imala je vođstvo veći deo meča, ali smo se vratili zahvajujući dobroj odbrani. Lično sam se trudio da ne mislim na poraze i promašene trojke iz prošlih utakmica. Izašao sam sa pravim mentalitetom. Kako ja, tako i moj tim i drago nam je što smo najzad pobedili.", dodao je mladi Džejms posle pet vezanih poraza "jezeraša" u "G" Ligi.

Nova sezona NBA lige počinje 24. oktobra, a sve mečeve sa najveće košarkaške pozornice sveta možete i dalje pratiti na kanalima TV Arene sport.