NBA

Još uvek mislim na Dekija i njegovu porodicu: Stef Kari hvalio Bjelicu i "grobare", pa se prisetio Milojevića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 11:18
Devin Buker i Stef Kari tokom turnira u Abu Dabiju AP Photo/Steve Marcus
Devin Buker i Stef Kari tokom turnira u Abu Dabiju

Slavni američki košarkaš Stef Kari govorio je o Dejanu Milojeviću i svom odnosu sa bivšim saigračem Nemanjom Bjelicom pred pripremni meč sa Srbijom u Abu Dabiju, koji je na programu sutra od 18 časova na Areni 1 Premium.

Pre povratka u Crvenu zvezde, gde će kasnije završiti karijeru, Nemanja Bjelica nosio je dres Golden stejta u sezoni 2021/22, kada je osvojio titulu NBA lige sa Stefom Karijem. 

"Nemanja Bjelica je bio omiljeni saigrač. Bio je momak koji je uživao u igranju košarke. Dao nam je sve što je imao. Bilo je sjajno osvojiti šampionat sa njim. Pratio sam ga dugo pre nego što sam igrao sa njim. On je jednostavno sjajan momak koji zna kako da igra. Ima dobar osećaj. Očigledno, može da pogodi šut. Sve je to radio za nas u sezoni '22. To su sjajne uspomene", rekao je Kari.
 

 

 

As Golden stejta nije krio da ga je užasno pogodila vest o smrti srpskog trenera Dejana Milojevića, sa kojim je godinama uspešno sarađivao u franšizi iz San Franciska. 

"Tragedija se desila prošle sezone. Još uvek mislim na njega i njegovu porodicu", kaže Kari i otkriva da ga je dirnuo gest navijača Partizana koji su na dirljiv način odali počast Dekiju.

"Još uvek dobijam jezu zbog počasti koju su mu odali tim koji je trenirao i tim za koji je igrao. Gledali smo to pre treninga. Ubrzo nakon što je preminuo. Bilo je to tako neverovatno slavljenje njegovog života. Uradili su to kako treba", rekao je Kari.