NBA

Lebron Džejms diktator NBA lige: Enes Kanter osuo paljbu po Amerikancu, a potom spomenuo i njegovog sina!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 13:37
Enes Kanter kritikovao Lebrona Džejmsa Guliver/AP Photo/Sue Ogrocki
Enes Kanter kritikovao Lebrona Džejmsa

Bivši NBA košarkaš Enes Kanter javno je kritikovao Lebrona Džejmsa i njegov uticaj koji ima u Los Anđeles Lejkersima i time još jednom došao na naslovnice svetskih medija, ali ne zbog pravih stvari.

Košarkaš iz Turske, koji se nalazi na poternici tamošnje policije zbog oštrih stavova prema turskom predsedniku Redžepu Erdoganu, još jednom je upao u žižu javnosti, a, ovaj put, pažnju je skrenuo zbog kritika usmerenih prema zvezdi LA Lejkersa.

Naime, Kanteru je zasmetalo što Lebron konstantno koristi svoj uticaj u klubu iz Los Anđelesa i praktično rukovodi sportskim sektorom, a u prvi plan apostrofirao je dolazak Bronija Džejmsa i Džej-Džej Redika, novog trenera "jezeraša".

Kao što je već poznato, Broni je Lebronov sin, a na njegov uticaj, momak koji je imao ozbiljnih srčanih problema tokom prethodnih godina, izabran je od strane "jezeraša" kao 55. pik na draftu ovog leta.

"Možda je dobar momak, ali nije dovoljno dobar da igra u NBA. Razlog zašto je izabran je Lebron, razlog zašto je Džej Džej Ridik trener Lejkersa je Lebron,“ istakao je Kanter i nastavio:

 

 

"Kada sezona Lejkersa propadne, Lebron pokušava da pronađe igrača kojeg će okriviti. Krivio je Vestbruka za celu sezonu. Nije dobar saigrač. Očigledno, on upravlja medijima i pokušava da kontroliše narativ, ali kada se stvarno upoznate sa situacijom i razgovarate sa NBA igračima, niko ne želi da igra sa njim.“

Međutim, tu nije bio kraj optužbama.

"Kad vidim diktatora, znam to je to. Lebron je doslovno poput diktatora NBA lige. On kontroliše medije, on kontroliše ono što curi i ako idete protiv njegovih ciljeva, postajete materijal za trejd, to svi znaju,“ naveo je Kanter.

Košarkaš iz Turske stigao je na veliku scenu NBA lige 2011. godine kao treći pik sa drafta, a tokom karijere, pre nego što je postao "trajni borac za ljudska prava" od Tibeta do Amerike, nosio je dresove Oklahome, Njujorka, Portlanda, Jute i Bostona.