NBA

Golden stejt Voriorsi traže luku spasa

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

09.07.2024 16:28
Košarkša Golden stejta Stef Kari Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Košarkša Golden stejta Stef Kari

Da bacimo pogled malo i na Golden Stejt Voriorse i ono što su uradili prethodnih dana. Majk Danlivi se trudi da ne potroši poslednje godine Stefa Karija uzalud i formira ekipu koja će makar biti respektabilna i sposobna da dođe makar do plej-of mesta.

Izgubili su Kleja Tompsona, što će, ruku na srce biti možda i olakšanje za sve uključene i neophodni reset za samog Tompsona.

Nisu napravili zvučna pojačanja, ali mislim da su ozbiljno pojačali rotaciju igračima kakvi su im trebala. Kajl Anderson je stigao na trogodišnji ugovor, vredan 27 miliona dolara, a Ratnici nisu mogli da zamisle igrača koji im bolje paše u njihovom "čitaj i reaguj" sistemu. Izuzetno inteligentan košarkaš.

Drugo pojačanje je Dientoni Melton, momak kojeg smo najavili kao jednog od najboljih slobodnih plejmejkera pre nekoliko dana, potpisao je za 12 miliona dolara, izuzetan potez. Bekovska rotacija Kari, Podžemski i Melton izgleda veoma kvalitetno sada.

Voriorsi se nadaju da će Kuminga, kojeg su odbili da razmene za Pola Džordža, napraviti dodatni iskorak i ove sezone možda čak i prebaciti 20 poena u proseku.

Tu je i Badi Hild, nakon "sign and trade" dogovora sa Siksersima, Bahamac je stigao u San Francisko. Hild je jedan od najboljih šutera lige, pa i ako ima svojih nedostataka, služiće kao svojevrsni ventil ukoliko pritisak na Kariju bude preveliki. Stef i Badi su igrači koji su ubacili najviše trojki u čitavoj ligi u prethodnih pet sezona.
 

Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

 

 

Ipak, iako se radi o finim igračima uloge, oni su upravo to. Šraf u mašini, ali Ratnicima nedostaje još jedan motor. Pokretačka snaga neophodna da podigne plafon ove ekipe na mnogo viši nivo. Golden Stejt je ostatak leta podredio tome, a čini se da je glavni igrač Džeza prvi, možda i jedini izbor.

Jedna od najboljih dostupnih opcija je Finac, Lauri Markanen. Igraču Jute ističe ugovor za godinu dana, novi još uvek nije potpisan, što znači da Markanen nije zainteresovan za još godinu dana tavorenja na dnu Zapada. Kako mediji prenose, on je želja broj jedan tima iz San Franciska.

Problem za Danlivija je taj što Deni Ejndž samo čeka nekog kao što je Golden Stejt. Nekog pod pritiskom i taman dovoljno zagrižen, da plati verovatno i više od realne cene. Golden Stejt je baš taj tim. Njihov prozor ka nekoj ozbiljnoj takmičarskoj košarci se polako zatvara, ovo leto je praktično poslednja šansa. Poslednji trzaj. Iz tog razloga verujemo da će na "aukciji" koju sprovodi Ejndž pobediti Sakramento i San Antonio, timove takođe zainteresovane za usluge Finca.

Okosnica Kari, Markanen i Grin mogla bi da bude dovoljna za ozbiljnije domete, još kada se u to uračuna i Kuminga, ukoliko uspeju da ga ne uključe u razmenu, Golden Stejt bi već imao čemu da se nada.

Nakon što je glavni deo pijace za slobodne igrače završen, fokus se prenosi na tržište igrača koji su dostupni za razmene. Očekujemo da se trka za dovođenje Laurija Markanena zakuva u danima koji dolaze.