NBA

Tristan Vukčević potpisao ugovor sa Vašingtonom, Pi Džej Doužer ide u Minesotu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 23:43
Tristan Vukčević ostaje u Vašingtonu Tanjug/AP Photo/Alex Brandon
Tristan Vukčević ostaje u Vašingtonu

Srpski košarkaš Tristan Vukčević potpisao je dvosmerni ugovor sa čelnicima Vašington Vizardsa, saopštio je danas taj klub iz NBA lige. 

Dvosmerni ugovor znači da Vukčević može da igra i za Vizardse u NBA ligi, ali i za filijalu kluba - Kapital Siti Go-Go. Finansijski detalji i dužina ugovora nisu saopšteni, ali će Vukčeviću zarada zavisiti od broja odigranih mečeva u NBA ligi. 

Vukčević je 14. marta prešao iz Partizana u Vašington. U finišu regularnog toka NBA lige odigrao je 10 mečeva za "čarobnjake" i prosečno beležio 8,5 poena i imao 3,6 skokova. 

 

 

Kako piše Adrian Vojnarovski, bez Partizana Pi Džej Doužer karijeru će nastaviti u NBA ligi. Prema tim informacijama dogovorio je jednogodišnji ugovor sa Minesotom Timbervulfsima koja će angažovati i iskusnog Džoa Inliša iz Orlando Medžika.

Pi Džej Doužer (27) je celu karijeru do dolaska u Partizan prošlog leta proveo u Sjedinjenim Američkim Državama. Od NBA klubova igrao je za Sakramento, Denver, Boston i Oklahomu. Prethodne sezone je za Partizan u Evroligi u proseku igrao 21 minut uz 9,2 poena, tri skoka, 3,1 asistenciju i 1,3 ukradene lopte za ukupan indeks korisnosti 9,9.