NBA

Golden stejt otpustio Pola: Uzeo 30 miliona u San Francisku, pa otišao kod Popoviča u Teksas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 15:04
Kris Pol prihvatio ponudu San Antonija Guliver/AP Photo/Darren Abate)
Kris Pol prihvatio ponudu San Antonija

Nakon velikih očekivanja navijača, ispostavilo se da je Kris Pol, ipak, zalutao u Golden stejtu. Iskusni plejmejker (39) okončao je saradnju sa Voriorsima nakon samo jedne sezone, a prema pisanjima američkih medija, od naredne takmičarske godine igraće za San Antonio.

Iako se nalazi duboko na zalasku karijere, gde se neminovno povrede nameću kao logičan sled za jednog od najstarijih igrača u Ligi, Greg Popovič dao je još jednu šansu Krisu Polu, kojeg vidi kao mentora za svoju mladu zvezdu Viktora Vembanjamu. 

 

 

Momak koji je tokom karijere nosio dresove Klipersa, Hjustona, Oklahome, Finiksa i drugih, jedan je od omiljenih igrača Popoviča u NBA ligi, što je i u više navrata isticao, pa će bivši plej Golden stejta verovatno biti rezervno rešenje na "kecu" u franšizi iz Teksasa.

"On je jedan od najboljih takmičara u ligi svih vremena. Sjajan je lider, veliki borac. Uvek je zabavno gledati ga", hvalio je Popovič Pola nakon poraza Sparsa od Voriorsa u martu.

Podsetimo, Kris Pol stigao je protekle sezone u Golden stejt, gde se zbog povreda i godina, nije mnogo naigrao. Međutim, bez obzira na to, inkasirao je lepih 30 miliona dolara za jednu sezonu sa Voriorsima, dok će sada, kod Popoviča, zaraditi 11 miliona. Iako još uvek nije obelodanjeno, očekuje se da je sa Sparsima potpisao ugovor na godinu dana.