NBA

Ugovor na dve sezone: Džejms Harden ostaje u sunčanom Los Anđelesu za 70 miliona dolara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 14:45
Džejms Harden produžio ugovor sa Klipersima Guliver/GwendolineLeGoff/Panoramic
Džejms Harden produžio ugovor sa Klipersima

Džejms Harden (34) ostaje u Los Anđelesu! 

Nakon što je Pol Džordž dogovorio saradnju sa Filadelfijom, uprava Klipersa zadržala je jednu od dve zvezde koje su bile slobodne na tržištu ovog leta, pa će popularna "Brada" ostati na istoj adresi i naredne dve godine.

Džejms Harden stigao je u LA u kontroverznom trejdu krajem prošlog oktobra i u potpunosti preokrenuo situaciju u ekipi. Sa 17 poena u proseku, uz 8.5 asistencija po meču, bivši as Hjustona imao je najbolju sezonu u NBA ligi još od 2018. godine, pa mu nije bilo teško da prihvati novu, dvogodišnju ponudu Klipersa vrednu 70 miliona dolara.

"Mislimo da je Džejms bio sjajan za nas otkako smo ga doveli. Imao je fantastičnu sezonu. Sjajan je i između sezona, dolazi na treninge, radi dvaput dnevno, ulaže dodatni trud", rekao je predsednik košarkaških operacija Klipersa Lorens Frenk.

 

 

Bivši MVP NBA lige, počeo je karijeru u Oklahomi 2009. godine. Zatim je od 2012. do 2021. igrao u Hjustonu. Usledile su potom kratke i razočaravajuće epizode u Bruklinu i Filadelfiji, da bi svoje mesto na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta, ponovo našao u Los Anđelesu krajem prošle godine.