NBA

Lebron Džejms se odriče novca da bi Lejkersi doveli Hardena ili Tompsona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 15:50
Lebron Džejms želi da Lejkersi pojačaju tim sa dvojicom "Ol Star" igrača Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Lebron Džejms želi da Lejkersi pojačaju tim sa dvojicom "Ol Star" igrača

Prvi as Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms ostaje u klubu jer je ispunjen uslov a to je dolazak sina Bronija koji je bio 55. pik na draftu. Negde i pre toga provejavala je informacija da je potpis ugovora "Kralja Lebrona" uslovljen potpisom sina.

Sada, kada je taj uslov ispunjen očekivao se potpis najboljeg strelca u istoriji NBA, ali do toga još nije došlo. Ostaće Lebron u Lejkersima, ali visina ugovora će zavisiti od njegovog novog internog zahteva. Naime, Lebron je spreman da smanji da smanji platu, koja je trebalo da iznosi 51,4 miliona dolara, pod uslovom da franšiza potpiše Džejmsa Hardena, Kleja Tompsona ili Jonasa Valančijunasa, izveštava ESPN.

 

 

Jasno je Lebronu da njemu i Entoniju Dejvisu nedostaju jedna ili dvojica "Ol star" igrača kako bi se uključili u borbu za novi šampionski prste. Zna se vrlo dobro da Džejms ima veliki uticaj na vlasnike franšize a potez da smanji platu je samo znak da zaista želi sportski uspeh pre novca kojeg je zaradio za pet pokolenja. 

 

 

Dobra vest za Lejkerse je što je Klej Tompson odlučio da napusti Golden Stejt Voriorse posle 13 sezona gde je osvojio četiri šampionska prstena. Zna se dobro da su Harden i Lebron u odličnim odnosima.

Ako Lejkersi ne uspeju da potpišu nekog od tih imena, on će tražiti maksimalan trogodišnji ugovor vredan 162 miliona dolara, rekao je njegov agent Rič Pol.

Prošle sezone, 39-godišnji Džejms je prosečno beležio 25,7 poena, 8,3 asistencije i 7,3 skoka.