NBA

Nikola Topić mora na duže bolovanje: Operacija kolena, pa debi za Oklahomu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 09:32
Nikola Topić, srpski košarkaš, u dogovoru s Oklahomom odlazi na hiruršku intervenciju Guliver/AP Photo/Julia Nikhinson
Nikola Topić, srpski košarkaš, u dogovoru s Oklahomom odlazi na hiruršku intervenciju

Nikola Topić ostvario je fantastičan uspeh na nedavnom NBA draftu, na kom ga je Oklahoma izabrala kao 12. pika, ali će mladi a već sjajni srpski košarkaš morati prilično da sačeka do debija na američki klub. Zbog nužne i obimne operacije pokidanih ligamenata kolena, što je jedna od najtežih i za oporavak najzahtevnijih sportskih povreda. 

Odluku je doneo u konsultaciju s medicinskim osobljem i stručnim štabom svog novog kluba, ni sam ne želeči da rizikuje nedovoljno izlečenje i moguće komplikacije u budućnosti. Pogotovo što je postao deo takmičarske mašinerije, s previše mečeva tokom duge sezone. 

 

 

"Zahvalan sam na tome što već imaju takvog iskustva s Holmgrenom, koji takođe nije igrao u svojoj prvoj sezoni. Pretpostavljamo da će takva situacija biti i sa mnom. Veoma sam zahvalan na prilici, daću sve od sebe da budem svoja najbolja verzija, pružaću 150 odsto u svakom posedu i uradiću sve kako bismo pobedili", saopštio je Topić u razgovoru s američkim medijima. 

Doskorašnji igrač Crvene zvezde, istom prilikom, otkrioje i da je mnogo toga o organizaciji čuo od zemljaka Vasilija Micića, nekadašnjeg prvotimca Oklahome i reprezentativca Srbije. 

 

 

"Mnogo sam čuo o svemu od Vasilija Micića, koji mi je ispričao odlične stvari. Zahvalan sam na ovoj prilici", dok ga je trener Majk Degnolt ishvalio, očigledno oduševljen perfomansama sina Zvezdine legende Milenka Topića. 

"Mlad i vešt košarkaš. Veoma zreo, pomislite da je stariji kada ga vidite kako igra, kako rukovodi utakmicom... Smiren, zreo, to nam je bio utisak kada smo razgovarali s njim, a to će mu biti potrebno u ovoj ligi", opisao ga je iskusni trener.