NBA

Keni Atkinson preuzeo ekipu Klivlenda: Trenerski uspon Amerikanca iz Golden Stejta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 15:30
Keni Atkinson, novi trener Klivlenda Guliver/AP Photo/David Zalubowski, File
Keni Atkinson, novi trener Klivlenda

Keni Atkinson novo je glavno i odgovorno lice za sportske rezultate Klivlenda, pošto mu je uprava pomenutog NBA kluba poverila vođenje ekipe, počev od sezone 2024/25.

Kavalirsi su tako mimo očekivanja šansu ukazali 57-godišnjaku sitnog iskustva samostalnog vođenja timova, koji na novi posao stiže kao pomoćnik u stručnom štabu Golden Stejta.

"Oduševljen sam i počastvovan sam što sam imenovan za glavnog trenera Klivlend Kavalirsa. Ovo je neverovatna prilika da predvodim već talentovanu mladu grupu igrača sa jednako svetlom budućnošću. Uzbuđen sam što sam sada u prilici da pomognem da ovaj tim nastavi sa napredovanjem. Takođe želim dse zahvalim Kobiju Altmanu i glavnoj kancelariji na poverenju u mene i zajedničkoj viziji koju imamo", prvo je što je izjavio naslednik Džona Blera Bikerstafa.

 

 

Atkinson je znanje sticao kao desna ruka šefovima Los Anđeles Klipersa, Atlante i Njujorka, glavni trener Bruklina u periodu od 2016. do 2020. godine, a jednu sezonu se oprobao i kao direktor razvojne sekcije Hjustona.

Nekada i sam košarkaš, ov og leta će biti angažovan kao pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Francuske, ambicioznog domaćina Olimpijskih igara u Parizu.