NBA

Odrastao sam uz Bogdanovića, čekao sam na ovo ceo život: Đurišić tvrdi da ga je sudbina povezala sa Atlantom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 09:40
Nikola Đurišić predstavio se američkim medijima Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson
Nikola Đurišić predstavio se američkim medijima

Naša zemlja imala je dva predstavnika na ovogodišnjem NBA draftu i obojica su uspela da pronađu nove klubove. Oklahoma izabrala je Nikolu Topića kao 12. pika, dok je njegov imenjak, Nikola Đurišić sa 43. mesta otišao u Atlantu.

On je prethodno izabran od strane Majamija, ali je ubrzo trejdovan u Hokse, gde će deliti svlačionicu sa Bogdanom Bogdanovićem. Nakon trejda u Atlantu mladi as Mege odradio je uobičajeno "fotkanje" i izabrao dres, da bi se kasnije predstavio medijima.

"Ovde sam danas draftovan u drugoj rundi, ovo je poseban trenutak za mene, trenutak na koji sam čekao ceo život. Neverovatno je, ostvarenje snova, uspeo sam nešto o čemu sam maštao od šeste, sedme godine. Ovo je poseban trenutak", rekao je Đurišić, koji je potom otkrio jednu zanimljivu anegdotu.
 

 

 

Izlgeda da ga je sudbina spojila sa Atlantom...

"Pre dve godine smo igrali ABA ligu u Crnoj Gori i jedan prijatelj mi je doneo kačket Atlanta Hoksa. Izgleda da je bilo suđeno."

Potom, on je upitan i o Bogdanoviću.

"Ne poznajem ga lično, ali sam ga gledao dok je bio u Partizanu, Fenerbahčeu… Odrastao sam gledajući ga na TV-u", rekao je između ostalog Đurišić, koji je prošle sezone u proseku beležio 15 poena, četiri skoka i tri asistencije u ABA ligi.