NBA

Denver Nagetsi "odrešili kesu" - Džamal Marej još četiri godine u Koloradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 22:25
Džamal Marej produžio ugovor sa Denverom Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Džamal Marej produžio ugovor sa Denverom

Džamal Marej, drugi najbolji košarkaš Denvera, dobio je novi ugovor od franšize iz Kolorada, prema kojem će za četiri godine inkasirati vrtoglavih 209 miliona dolara.

Kako javljaju američki mediji, uprava Nagetsa želi da zadrži kanadskog košarkaša, koji im je, uz Nikolu Jokića, doneo titulu pre dve sezone, a za novi maksimalni ugovor spremni su pošteno da "odreše kesu".

Kanadski plejemejker i bivši član slavnog Kentaki Univerziteta, koji je prošle sezone beležio 21 poen, šest asistencija i četiri skoka u proseku, već je bio pod ugovorom i za narednu takmičarsku godinu, ali je prema pisanjima tamošnjim medija, franšiza iz Kolorada želela da "veže" jednog od najvažanijih igrača u rosteru. Naročito sada posle silnih spekulacija o odlasku Kentavijusa Kouldvela Poupa.

Popularni "KCP", navodno je odbio ponudu Nagetsa od 15.4 miliona dolara za narednu sezonu, pa će poput bivšeg saigrača Brusa Brauna, testirati tržište ovog leta kao slobodan agent, gde će uglavnom privlačiti pažnju timova sa viškom prostora u "seleri kepu".

Podsetimo, Džamal Marej stigao je na veliku scenu NBA lige 2016. godine, kada su ga Denver Nagetsi draftovali kao sedmog pika.