NBA

Osvojio NBA finale, ali je povreda uzela svoje: Porzingis šest meseci van terena

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

27.06.2024 23:00
Kristaps Porzingis je osvojio prvu NBA titulu sa Bostonom ove sezone Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Kristaps Porzingis je osvojio prvu NBA titulu sa Bostonom ove sezone

Košarkaš Bostona i letonski reprezentativac Kristaps Porzingis odsustvovaće sa terena pet do šest meseci, pošto je podvrgnut operaciji levog skočnog zgloba, saopštio je šampion NBA lige, prenosi danas AP. Porzingis (28) se povredio na drugom meču finala plej-ofa NBA lige protiv Dalasa.

On je potom propustio naredna dva duela, ali je zaigrao na petoj utakmici finala plej-ofa kada je postigao pet poena za 16 minuta na terenu. Boston je u petom meču finala plej-ofa savladao Dalas 106:88 i serijom 4:1 u pobedama osvojio rekordnu 18. titulu u NBA ligi.

Letonski košarkaš je prošle sezone prosečno beležio 20 poena i sedam skokova na 57 utakmica u NBA ligi. On je u Boston stigao prošle godine iz Vašingtona.

 

 

Porzingis neće moći da igra za reprezentaciju Letonije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu, koji će biti održan od drugog do sedmog jula u Rigi.

Kristaps Porzingis je draftovan kao četvrti pik prve runde od strane Njujork Niksa. Iako je vladalo veliko nezadovoljstvo njegovim izborom, usled relativno nepoznatog statusa i igračkih kvaliteta, Letonac je već u prvoj sezoni pokazao da može biti budćnost franšize iz "Velike jabuke".

Ipak, povrede su uradile svoje, i četiri godine kasnije je trejdovan u Dalas Maverikse, odakle je posle tri takmičarske godine u NBA ligi prešao u Vašington Vizardse. Timu iz Teksasa se osvetio pobedom u finalu u dresu svog novog kluba, Boston Seltiksa.