NBA

Hjuston Roketsi krenuli po Kevina Durenta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 18:10
Kevin Durent na meti Hjuston Roketsa Tanuug/AP Photo/Ashley Landis
Kevin Durent na meti Hjuston Roketsa

Hjuston Roketsi krenuli su po Kevina Durenta, pišu američki mediji.

Prema navodima pouzdanog NBA insajdera Adrijana Vojnarovskog, franšiza iz Teksasa na sve načine pokušava da dovede zvezdu Finiksa ovog leta, a evo i kako!

Nakon što je dogovoren trejd Mikela Bridžesa iz Bruklina u Njujork, franšiza iz Teksasa stekla je pravo budućih pikova Finiksa. A, jaku pregovaračku moć, pokušaće da iskoristi da dovede Durenta, koji je još dve sezone pod ugovorom dok 2026. godine ne postane nezaštićeni slobodan agent.

Plan je da se Roketsi oslobode prava pikova prve runde 2026. godine u korist Sansa.

Finiks, koji gotovo da nema nikakvih izbora na NBA draftu do 2030. godine, time će steći šansu da dovede neke mlade nade u godinama koje dolaze, ali po cenu jednog od najboljih "skorera" svih vremena. 

Međutim, nade za ovakav scenario nisu velike, budući da je franšiza iz Arizone u nekoliko navrata isticala da želi da zadrži Durenta ove godine, ali bi sve moglo da se promeni već naredne...

 

 

"Hjuston želi trejd za Kevina Durenta i to postaje mnogo lakše ako mogu da vrate Netsima pikove Sansa od kojih su odustali u dogovoru sa Durantom. Sansi su izjavili da zadržavaju Durenta ove godine, ali da bi ovo moglo da se promeni u narednoj“, rekao je Vojnarovski.

"Sada Hjuston ima pikove da ponudi Sansima. Koliko god da su Roketsi bili zaintrigirani Durentom, oni su odlučni da iskoriste pikove Sansa kako bi sada bili agresivni u dogovorima na drugim mestima. Finiks je jasno stavio do znanja da želi da ga vrati sa ovom grupom, a Hjuston sada traži veliku nadogradnju", istakao je čuveni novinar.