NBA

Istorijski draft, ali ne zbog kvaliteta igrača

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

25.06.2024 15:10
Nikola Topić biće jedan od izabraih na NBA draftu MN Press
Nikola Topić biće jedan od izabraih na NBA draftu

Veliki, generacijski talenti? Ne, verovatno ne. Ali dobri, kvalitetni igrači, momci koji će dugi niz godina nositi dresove NBA timova? To svakako da.

U noći između srede i četvrtka, biće održan ovogodišnji NBA draft, sa jednom malom promenom - prvi put istoriji draft će trajati dva dana, tako što će 26. juna biti izabrano 30 igrača prve runde, a 27. juna 28 igrača druge runde. Da, i to je mala promena, liga je oduzela dva pika druge runde, Filadelfiji i Finiksu, zbog "mešetarenja" sa slobodnim igračima.

Ne treba da pominjemo da ćete obe noći drafta moći da pratite na kanalima Arena Sport televizije.

Sam vrh drafta biće rezervisan za Francuze. Stručnjaci se slažu da će prve dve pozicije zauzeti Zakari Risaše i Aleks Sar, u bilo kom redosledu. Radi se odličnom krilnom defanzivcu iz Burža, kao i o poslednjem iz reda jednoroga, koji je nastupao u australijskoj ligi.

Posle njih počinje "bitka za Amerikanace" - Šeparda, Klingena, Kasla i Knehta. Redosled će verovatno u nekom momentu prekinuti Buzelis, momak iz Litvanije rođen u SAD. Prste možda umeša još jedan Francuz, mladi Tiđan Šalon, koji je nastupao za Šole.

Što se naših momaka tiče, tu su naravno Nikola Topić i imenjak mu Đurišić. Topić je tokom većeg dela sezone smatran sigurnim za prvih pet pikova, ali su dve povrede kolena učinile svoje i on će verovatno biti izabran niže, ali svakako u prvoj rundi. Đurišićevo ime ćemo čuti verovatno druge večeri, ali nakon odličnog finiša sezone i, kako kažu upućeni, vanserijskih pokaznih treninga pred draft, ne bi bilo čudo da se pridruži bivšem saigraču iz Mege u prvoj rundi.

 

 

Veliki broj zanimlijvih igrača započeće svoje karijere, a ako želite da upoznate sa većinom njih, portal NBA No Limits je pisao pojedinačno o svakom igraču. Tekstove možete pronaći na ovom linku.