NBA

Irving bio odličan, ali im to nije bilo dovoljno: Džejlen Braun analizirao brejk u Dalasu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 10:09
Kajri Irving i Džejlen Braun u borbi za loptu tokom druge utakmice finala NBA lige Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Kajri Irving i Džejlen Braun u borbi za loptu tokom druge utakmice finala NBA lige

MVP finala Istočne konferencije i jedan od najboljih košarkaša Bostona, Džejlen Braun izneo je utiske posle brejka u Dalasu i pobede Seltiksa za 3:0 u finalnoj seriji NBA lige.

Franšiza iz Bostona pobedila je Dalas u gostima sa 106:99 i prišla na korak od titule, koju čeka od 2008. godine i doba Kevina Garneta, Pola Pirsa i Reja Alena. 

Kapitalnu prednost ekipa Džoa Mazule napravila je tokom treće četvrtine (35:19), da bi u nastavku Dalas stigao do rezultatskog priključka zahvaljujući 20:2 seriji u poslednjoj deonici, ali je na kraju, pobeda ipak pripala Bostonu.

"Igrali smo dobro tokom čitave utakmice, ali smo u trećoj četvrtini bili odlični. Svi momci su doprineli ovoj pobedi, Pričard i Hauzer su pogađali svoje šuteve. Bili smo agresivni od samog starta i ovo je velika pobeda za nas. Dugo smo čekali ovaj trenutak", rekao je Džejlen Braun na konferenciji za medije.
 

Osvrnuo se potom i na pad koncentracije njegove ekipe u poslednjoj četvrtini, kada je Boston pogodio svega jedan šut iz igre za osam minuta.

"Ovo je košarka. Takve stvari se dešavaju. Sa druge strane, Dalas je bio u dobroj seriji tokom te poslednje četvrtine, ali smo uspeli da odgovorimo i ostanemo smireni kada je trebalo."

Osvrnuo se i na učinak Kajrija Irvinga, koji je postigao 35 poena za Dalas.

"Kajri je bio odličan večeras, ali to na kraju nije bilo dovoljno... Moramo da ostanemo fokusirani kako bismo završili posao", dodao ja Braun.

Naredni duel na programu je u noći između petka i subote s početkom u 02.30 (Arena 1 Premium) po srednjoevropskom vremenu.
 

Cup tree provided by Sofascore