NBA

"Bolnička lista" NBA finala samo raste: Porzingis neizvestan za meč u Dalasu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 21:22
Kristaps Porzingis, košarkaš Boston Seltiksa, ima problem sa tetivom leve noge. Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Kristaps Porzingis, košarkaš Boston Seltiksa, ima problem sa tetivom leve noge.

Košarkaš Boston Seltiksa, Kristaps Porzingis, dobio je dijagnozu iščašene tetive u levoj nozi. Za sada, nije potpuno sigurno da li će Letonac nastupiti u trećoj utakmici finalne serije NBA lige sa Dalas Maveriksima u Teksasu. 

Franšiza je objavila danas da se povreda koju je gorostasni igrač doživeo desila u trećoj četvrtini druge utakmice serije, koju je njegov tim pobedio rezultatom 105:98. Takođe, medicinsko osoblje je naglasilo da peh košarkaša visokog 218 centimetara nema nikakve veze sa istegnućem lista desne noge, koja mu je onemogućila da nastupa u nekoliko utakmica plej-ofa. 

Boston je okarakterisao povredu kao ne toliko uobičajenu, tako da će njegovo stanje postajati jasnije iz dana u dan. Trenutno, Seltiksi vode sa 2:0 u seriji, a naredni meč se igra u noći između srede i četvrtka od 02.30 časova.

 

AP Photo/Abbie Parr

Kristaps Porzingis u dresu Boston Seltiksa

Porzingis nije igrao u Dalasu već dve i po godine, od kada je trejdovan od strane Maveriksa u Vašingotn Vizardse. Prošlog leta, 28-godišnji igrač se pridružio Bostonu, 

Takođe, prva utakmica koju je Letonac odigrao izvan prve runde plej-ofa, bila je ona uvodna u NBA finalu. Dobro se pokazao i ubacio je 11 poena, a imao je i dva bloka u prvoj četvrtini pobede svog tima rezultatom 107:89. Na kraju je meč završio sa 20 poena, tri bloka i šest skokova. 

Sve mečeve NBA finala možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.