NBA

U Dalasu se pali "crvena lampica": Dončić ima probleme sa grudnim košem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 21:29
Predvodnik Maveriksa, Luka Dončić, povredio se u prvom meču finalne serije. Tanjug/AP Photo/Nate Billings
Predvodnik Maveriksa, Luka Dončić, povredio se u prvom meču finalne serije.

Još od ere Dirka Novickog, Dalas Maveriksi nisu prišli bliže NBA tituli. U finalnoj seriji i ispred trofeja, stoje Boston Seltiksi, ekipa kojoj je trofej najjače lige na svetu izmicao u više navrata u prethodnim sezonama. 

Dalas na terenu predvodi Luka Dončić, koji uz pomoć Kajri Irvinga, predstavlja okosnicu i udarnu iglu ekipe. Tim iz Teksasa se skoro u potpunosti oslanja na pomenuti dvojac, što je u dugačkoj sezoni dovelo do "zamora materijala". 

Naime, kako prenosi ESPN, slovenački košarkaš je u prvom duelu finalne serije doživeo povredu grudnog koša, usled koje uopšte neće biti nerealno da Luka presedi drugu utakmicu na klupi. Takođe, Dončić i dalje ima blage probleme sa levim zglobom i kolenom.

Tanjug/AP Photo/Nate Billings

Luka Dončić, košarkaš Dalasa

Jasno je da bi ovo bio ogroman hendikep za tim iz Teksasa pošto je Dončić najbolji igrač tima ove sezone, a u doigravanju beleži prosečno preko 30 poena. Naravno, malo ko očekuje da će Slovenac propustiti do sada možda i najveću utakmicu karijere, a nesumnjivo je da bi ekipa Marka Kjubana Lukinim igranjem dobila ogroman plus i zapravo došla u priliku da uzvrati. 

Boston je slavio u prvom meču, a novi susret se igra u ponedeljak u TD Gardenu. Druga utakmica je na programu od 02.00 časa i možete je pratiti na TV Arena Sport Premium 1. Posle ovog susreta, serija se seli u Dalas, a prvi duel u Teksasu će se odigrati u 13. juna od 02.30 časova.