NBA

NBA glasine: Tre Jang napušta Atlantu, promene u Denveru, šta će biti sa Bronijem...

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

04.06.2024 20:25
Tre Jang i Nikola Jokić AP Photo/David Zalubowski
Tre Jang i Nikola Jokić

Imamo malo vremena, nekoliko dana pauze, da predahnemo od atomske košarke, pred sam finiš sezone i veliko finale između Bostona i Dalasa.

Doba je godine u kojem glasina ima na sve strane, što realnih, što onih koje teraju osmeh na lice, a mi ćemo se naravno uhvatiti ovih prvih.

Trej Jang na izlaznim vratima

Ono što se spekulisalo već dugo, dobija sve ozbiljniji ton - Trej Jang bi veoma lako mogao da napusti Atlantu ovog leta. Eksperiment sa njim i Dižonteom Marijem očigledno nije uspeo, a jedan, možda i obojica, bi morali van Atlante do početka nove sezone.

Dugo se već spekuliše o novom timu Trea Janga, a i pored činjenice da među fanovima nije omiljeni, sigurno je da broj zainteresovanih timova nije mali. Bio bi idealan partner Viktoru Vembanjami u ovom trenutku njegove karijere, pominjao se i kao sledeći plejmejker Nju Orleansa, koji bi u suprotnom smeru poslao Brendona Ingrama, a zainteresovani su navodno i Vašington Vizardsi. Tim iz glavnog grada bi svoj "paket" bazirao na pravu drugog izbora na dolazećem draftu.

Tanjug/AP Photo/Nick Cammett

Donovan Mičel

 

On je mirođija...

...u svakoj čorbi ovog leta - Donovan Mičel.

Veliki broj timova biće zainteresovan za njegove usluge. Mičelu leta 2025. godine ističe ugovor, a sada je već javna tajna da će Klivlend Kavalirsi pokušati da ga razmene za što bolji paket, ukoliko Mičel ne pristane na rani produžetak saradnje. Neće dozvoliti da ga izgube ni za šta.

Lejkersi već dugo figuriraju kao tim koji vidi Mičela kao idelanog igrača uz njihov Ol-Star duo, Džejms - Dejvis. Lejkersi će moći da ponude čak 3 pika prve runde dolazećeg leta, što ih stavlja u odličnu poziciju da pojure treću zvezdu. Jedan od timova koji je takođe u dobroj situaciji, jesu Bruklin Netsi. Mrežice su imale jako slabu sezonu, a u narednu ulaze sa novim trenerom, Špancem Đordijem Fernandezom i mnogo većim ambicijama. Jasno je da je Mikelu Bridžesu neophodna pomoć, a dvojac koji bi činio sa Mičelom bio bi jako zanimljiv. Takođe, jedan ozbiljan NBA novinar i insajder, Zek Lou, najavio je kako bi Majami mogao da bude tim koji će sastaviti najbolji paket mladih igrača i draft pikova, u potencijalnu ponudu za Ol-Star igrača tima iz Ohaja. Mičel bi mogao da bude baš taj deo, ta udarna igla koja Majamiju nedostaje u ovom momentu.

Sa druge strane, tu je i solucija potpisa novog ugovora. Američki mediji pokušali su da, po ko zna koji put, fabrikuju nezadovoljstvo zvezde u nepopularnom timu, ali je Mičel javno, putem Tvitera, stavio tačku na te priče.

Nakon toga, Brajan Vajndhorst, inače veoma upućen u dešavanja u Klivlendu, izjavio je kako je uticaj Mičela u franšizi iz Ohaja ogroman, i u rangu onog koji poseduje Lebron Džejms u Los Anđelesu. Potpis novog ugovora bio bi prva, ali ogromna domina koja bi pala u taboru Kavalirsa. Jer kako, sa druge strane može da se čuje, time bi zastupnici Darijusa Garlanda zatražili razmenu van Klivlenda. Mladi bek je potpuno stagnirao od dolaska Mičela, a Rič Pol, agent igrača, pokušao bi u tom slučaju da nađe situaciju u kojoj bi plejmejkeru lopta bila mnogo više u rukama nego što trenutno jeste.

Očekuje nas meksička telenovela na leto.

Guliver/AP Photo/Ryan Sun, File

Broni Džejms

 

Broni Džejms budi optimizam

Mali Džejms, posle prilično neuspešne koledž karijere kuca na vrata NBA lige. Mnogi bivši igrači smatraju da će Broni biti mnogo kvalitetniji kao profesionalni košarkaš, negoli na koledžu, sa kvalitetima koji se možda ne cene toliko u univerzitetskoj košarci.

Broni je briljirao na zvaničnim draft treninzima, a ESPN-ova lista mu sada predviđa poziciju u drugoj rundi, i izbor od strane Finiks Sansa, sa 52. pozicije.

Ako i dalje imamo u glavi mišljenje većine, da bi Lebron Džejms voleo da odigra sezonu sa svojim sinom, ili sinovima, tim koji bi izabrao Bronija povukao bi jako zanimljiv potez. Džejms bi, u slučaju da taj potez povuku Sansi, u ovom scenariju iz snova navijača morao da prihvati minimalni ugovor tima iz Arizone...

Draft će se ove godine po prvi put održati u dve večeri. Prva runda biće izabrana 27. juna, a druga sutradan. Kao i u prethodnim godinama, po završetku NBA finala posvetićemo se predstavljanju igrača koji izlaze na draft.

Indijana ne želi da stane

Nakon što su posle dvadeset godina osetili čar igranja u finalu konferencije, Indijana Pejsersi ne nameravaju da stanu.

Posle veoma dobrih nastupa u plej-ofu, iz pravca Indijanopolisa stižu sve snažniji signali da pregovora sa Sijakamom neće biti, već će Kameruncu momentalno biti ponuđen višegodišnji maksimalni ugovor. Paskal Sijakam je u toku sezone stigao među Pejserse, u zamenu za Brusa Brauna, Džordana Nvoru, Kajru Luisa i tri pika prve runde.

Pejsersi su spremni da "zaključaju" okosnicu tima i budu u pripravnosti za možda još jednu veću razmenu, sa plejadom mladih igrača i pikova prve runde u svom posedu. Uz Sijakama, kao i Haliburtona, Indijana želi da obezbedi potpis i ovogodišnje senzacije - Ti Džeja Mekonela.

Omaleni plejmejker je kroz čitavu karijeru bio neko ko donosi zavidnu veštinu sa strane organizacije igre, kao i konstantne energije, ali je ove godine doživeo pravu eksploziju, kako u regularnom delu, tako i plej-ofu. Otuda ne čudi što je Čed Bjukenan, generalni menadžer tima izjavio kako želi da ga do kraja karijere zadrži u Indijani.

Spremaju se promene u Denveru...

...verujemo da one neće biti masivne, ali Kalvin But će sigurno reagovati nakon ovogodišnjeg plej-ofa i probati na sve načine dostupne da ojača klupu svog tima.

Jedno zanimljivo ime koje se pominje jeste Gordon Hejvord. Bivši maksimalni igrač Jute i Bostona nije imao najbolji period u Oklahomi, šta više, bio je to košmar od plej-ofa za njega, ali jedna lasta ne čini proleće. Gordon je pre razmene u Oklahoma Siti igrao veoma, veoma dobru sezonu. Beležio je 14.5 poena, 4.6 asistencije i 4.4 skoka, igrajući za Šarlot.

Njegov sledeći ugovor će sigurno biti minimalan, nakon prikazanog u doigravanju, što ga čini dostupnim za Nagetse. Po našem mišljenju, izuzetno dobro rešenje za rotaciju tima, inteligentan igrač koji zna kako da se uklopi u timsku košarku i koji je prošao mnogo toga u karijeri.

Nakon pomenutog predstavljanja "rukija", sledi period potpisa slobodnih igrača. Kako biste se što bolje spremili za isti, očekujte i predstavljanje najboljih slobodnih igrača ovoga leta.

NBA No Limits u saradnj sa TV Arena sport.