NBA

Boston dobija veliko pojačanje u finalu: Kristaps Porzingis najavio povratak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 11:00
Centar Bostona Kristaps Porzingis tokom meča NBA lige AP Photo/Abbie Parr
Centar Bostona Kristaps Porzingis tokom meča NBA lige

Košarkaši Bostona, uslovno rečeno, prošetali su se do finala NBA lige, gde će se za titulu boritiv protiv Dalasa, a pred meč sa Lukom Dončićem i Karijem Irvingom, biće bogatiji za prisustvo Kristapsa Porzingisa.

Letonski centar, koji je bio od ogromne važnosti za Seltikse ove sezone, vratiće se na parket posle više od mesec dana pauze kada se povredio list protiv Majamija u četvrtom meču prve runde plej-ofa. 

Momak, koji je ove sezone postizao 20 poena, sedam skokova i dve asistencije na meču, propustio je čak 16 utakmica za Seltikse u doigravanju, a sada je spreman da se vrati i upusti u koštac sa najboljom ekipom Zapada!

"Hvala svima koji su me podržavali tokom cele sezone, uskoro se vraćam na teren. Vidimo se u finalu", napisao je Porzingis, koji je uveliko počeo sa treninzima i prema prvim procenama, deluje da povreda nije ostavila traga.
 

 

 


Prva utakmica velikog NBA finala na programu je 6. juna u Bostonu.

Seltiksi će biti domaćini i u drugom susretu (9. jun). Serija se potom seli u Dalas (12. i 14. jun), dok su termini za preostale eventualne utakmice: 17. jun (Boston), 20. jun (Dalas) i 23. jun (Boston).