NBA

Ne znam, prijatelju, moram da razmislim: Odgovor Nikole Jokića na pitanje o nastupu na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2024 08:01
Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić

Poraz Denvera od Minesote u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige rastužio je ljubitelje košarke u Srbiji, ali s druge strane ih i obradovao, jer će Nikola Jokić sada imati više vremena za odmor, a to znači i potencijalno veće šanse da nastupa za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Upravo to je i bilo jedno od pitanja koje je MVP najjače košarkaške lige na svetu dobio nakon što je njegov tim ostao bez mogućnosti da nastavi pohod ka novoj tituli.

"Ne znam, prijatelju, moram da razmslim", kratko je odgovorio Jokić i ostavio prostor za nagađanja.

Inače, centar Nagetsa prošle godine nije nastupao za "orlove" na Mundobasketu, gde je osvojena srebrna medalja, a kao razlog je naveo umor zbog velikog broja odigranih utakmica u sezoni kad je njegov tim osvojio šampionski prsten.

Sada su košarkaši Denvera nastup završili već u polufinalu Zapadne konferencije, što znači da će Jokić imati dovoljno vremena za odmor i da bi selektor Svetislav Pešić mogao da računa na njega za olimpijski turnir u Parizu.

Podsećanja radi, Olimpijske igre u glavnom gradu Francuske startuju 26. jula i traju do 11. avgusta, a sa Jokićem u ekipi reprezentacija Srbije bi imala veće šanse da se suprostavi Sjedinjenim Američkim Državama koje dolaze u strahovito jakom sastavu.