NBA

Dalas nadoknadio "minus 16" i nakon drame u finišu se plasirao u finale Zapada: Pi Džej Vašington junak Maveriksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2024 08:01
Pi Džej Vašington Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez
Pi Džej Vašington

Na dve i po sekunde do kraja šeste polufinalne utakmice Zapadne konferencije NBA lige, košarkaši Oklahome su imali prednost koja im je garantovala "majstoricu", a onda je Šej Gildžus-Aleksnder napravio glupost. Faulirao je Pi Džej Vašingtona pri šutu za tri poena, on je pogodio prva dva slobodna bacanja, a treće namerno promašio za konačnih 117:1176 za Dalas.

Na ovaj način "kauboji" su obezbedili prolazu finale, gde će se sastati sa pobednikom serije između Denvera i Minesote u kojoj će se sedma utakmica igrati u ponedeljak ujutru od 02.00 časa, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Maveriksi su na poluvremenu zaostajali čak 16 poena i zaitza je sve ukazivalo da će se dogoditi brejk, ali nisu se domaći igrači predavali i uspeli su na kraju da ostvare značajnu pobedu.

 

 

Junak Dalasa je meč završio sa skromna dva postignuta poena, a najefikasniji je još jednom bio Luka Dončić sa 29, a uz to je imao i po deset uhvaćenih lopti i asistencija.

U poenterskom smislu najbolji od svih aktera meča je bio upravo Šej Gildžis-Aleksnder sa 36 ubačenoih poena, ali je na kraju napravio grešku koja ga je učinila tragičarom.

"Pogrešio sam i izvinjavam se svima. Ukoliko bih nekim čudom mogao da vratim vreme ne bih pravio taj prekršaj, već bih dopustio Pi Džej Vašingtonu da šutira i pormaši. Moram iz ovoga da naučim nešto kako mi se slične stvaru ne bi dešavale u budćnosti", vidno utučen posle meča je bio kanadski reprezentativac.