NBA

Njujork propustio meč loptu u Indijanapolisu - Pejsersi izborili sedmu utakmicu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 08:01
Radovanje košarkaša Indijane Endrua Nembharda na utakmici sa Niksima Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Radovanje košarkaša Indijane Endrua Nembharda na utakmici sa Niksima

Još neko vreme Boston će morati da sačeka na rivala u finalu Istočne konferenecije, pošto je u noći za nama Indijana odbranila domaći teren protiv Njujork i izjednačila rezultat u seriji na 3:3 - 116:103 (29:30, 32:21, 27:25, 28:28).

Dakle, posle Denvera i Minesote, gledaćemo još jednu sedmu utakmicu u plej-ofu NBA lige. Sa velikim samopouzdanjem Niksi su stigli u Indijanapolis posle dominantne pobede (121:91) u "Medison skver Gardenu", ali kako su se sinoć Halibarton i družina suprotstavili izazovu eliminacione runde, nije bilo teoretske šanse da ekipa Toma Tibodoa iskoristi prvu "meč loptu" i zakaže dugoočekivani duel sa Seltiksima.

 

 

Indijana je imala skoro 10 poseda više od rivala. Znatno bolje procente šuta za dva poena (61 odsto). Gotovo duplo više asistencija (35). Solidno veći broj skokova (47). I naravno, znatno više raspoloženih košarkaša (šest dvocifrenih), koji su temelje pobede, postavili već sredinom druge četvrtine kada je napravljena 17:2 serija, posle koje više nije bilo povratka za goste iz Njujorka.

To znači da će Niksi imati priliku da zakažu finale sa Bostonom u odlučujućoj utakmici pred svojim navijačima, gde su zabeležili sve tri pobede do sada. A, dobra stvar za sve navijače iz Srbije, što će spektakl iz najpoznatnije košarkaške dvorane na svetu moći da isprate u odličnom terminu, već sutra od 21:30, uz direktan prenos na Areni 1 Premium.

Što se liste strelaca sinoćne utakmice tiče. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Sijakam sa 25 poena. Tarner je dodao 17. Halibarton, Nemhard i Mekkonel su ga pratili u stopu sa po 15 poena, dok su najraspoloženiji u Niksima bili Branson (31p) i Mekbrajd (20p).

 

Cup tree provided by Sofascore