NBA

Oklahoma izjednačila na 2:2 u seriji: Luka Dončić ostvario "tripl-dabl", pa kiksnuo kad je bilo najpotrebnije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 08:24
Košarkaši Dalasa i Oklahome Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez
Košarkaši Dalasa i Oklahome

I druga polufinalna serija Zapadne konferencije plej-ofa NBA lige biće neizvesna. Najpre su košarkaši aktuelnog šampiona, Denvera predvođeni Nikolom Jokićem izjednačili na 2:2 protiv Minesote, a sada su isto to učinili i igrači Oklahome u duelu sa Dalasom.

Tanderi su u tom susretu slavili 100:96, a zasluge za trijumf idu na adresu dvojice košarkaša. Jedan nosi njihov dres, a drugi nastupa za Maverikse.

Najbolji pojedinac meča bio je Šaj Gildžijus-Aleksander koji je ubacio 34 poena, uz osam uhvaćenih lopti i pet asistencija, dok je u redovima Dalasa Pi Džej Vašington imao "dabl-dabl" učinak sa 21 datim poenom i 12 skokova.

 

 

"Tripl-dabl" učinak je ostvario Luka Dončić sa 18 datih poena, 12 skokova, od čega 11 u defanzivi i 10 asistencija, ali je na kraju bio tragočar svog tima.

Slovenac je na 10 sekundi pre kraja pri rezutatu 96:94 za rivala pogodio samo jedno slobodno bacanje, posle čega je Oklahoma dobila samopouzdanje i kroz penal završnicu došla do trijumfa.

"Ubacili smo samo 52 odsto slobodnih bacanja, a to je neprihvatljivo. Moramo da poradimo na tome", rekao je posle meča Dončić.

Naredni meč između Oklahome i Dalasa igra se u četvrtak ujutru od 03.30 časova, a direktan prenos je obezbeđen na kanalu TV Arena 1 Premium.