NBA

Analiza meča Minesota - Denver: Gordon i Jokić u centru pažnje, uzalud istorijska partija Edvardsa

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

13.05.2024 17:17
Nikola Jokić i Eron Gordon MN Press
Nikola Jokić i Eron Gordon

Udareni su direktno u usta strašnim krošeom, ali su ostali na nogama i uzvratili istom merom! Denver je savladao Minesotu i drugi put u tri dana, te seriju vratio u Kolorado i povratio prednost domaćeg terena.

Zanimljivo, u sve četiri utakmice do sada pobedu su odnele gostujuće ekipe. Denver će imati priliku da prekine taj niz već u noći između utorka i srede, od 4.30č.

Pozabavimo se ocenama igrača.

Ocene Denvera

Nikola Jokić - 9,5

Nema šta, nešto je kliknulo u onoj trećoj četvrtini treće utakmice serije. Super-kompjuter je skinuo i ažurirao dovoljno podataka, te krenuo lagano u rešavanje zadatka. Odbrana Minesote više jednostavno nema rešenja za njega. Raznovrsnost u igri koju smo potencirali je stigla, a kada je tako, Jokić, kao i mašina Denver Nagetsa su nezaustavljivi.

Džamal Muri - 8,5

Naravno da ćemo pamtiti onu bombu sa čitavog terena...

...ali Džamal je uradio još mnogo toga. Pogodio je nekoliko teških šuteva i generalno bio jako stabilan u prenosu lopte, nešto na čemu Minesota očigledno potencira, tačnije gde pokušava da oteža život Nagetsima. Malo je izgubio goriva u poslednjoj četvrtini, ali sve je dobro što se dobro svrši.

Eron Gordon - 9,5

Znali smo da će doći momenat kada će Kapetan Naget morati da oblači kostim, taj momenat se desio sinoć. Kakva partija Erona Gordona! Kolika količina samopouzdanja. Vulvsi su provocirali i dobili ono što su tražili. Do samog finiša perfektan, na kraju 11 od 12 iz igre, 2 od 2 za tri, 3 od 3 penali, 27 poena uz 7 skokova, 6 asistencija i savršenu defanzivnu utakmicu, šta dodati?!

Majkl Porter mlađi - 7

Nije ovo bila Majkova noć, nije ni morala da bude, Denver je bio tačan kao sat. Porter je uzeo tek četiri šuta iz igre. Nije forsirao, što je samo po sebi veliki napredak. Neko je i morao da sačuva municiju za petu utakmicu.

Kentavijus Kaldvel-Poup - 7,5

Većinom sjajan defanzivno, sa nekoliko značajnih ofanzivnih poteza. Nije KCP igrač koji je sinoć iskočio u prvi plan, kao što to često zna da bude defanzivno, ali u svakom slučaj na nivou.

Džastin Holidej - 8

Tihi, neočekivani heroj Nagetsa u ovoj seriji. Džastin Holidej nije najavljivao ovakve partije u seriji protiv Lejkersa, gde je izgledao pomalo i opterećen trenutkom. Zato protiv Timbervulvsa? Samo sinoć, tri ogromne pogođene trojke, fantastični defanzivni posedi na Entu, Mekdenjielsu, pa čak i mnogo masivnijem Taunsu. Džastin Holidej ima ubedljivo najveći +/- od svih igrača Nagetsa u ovoj seriji, +38!

Kristijan Braun - 8

Očekivali smo mnogo bolje igre Brauna u drugoj rundi plej-ofa i nije razočarao. Naprotiv. Kristijan igra fantastičnu košarku, jedini koji redovno uspeva da uspori Edvardsa i natera ga da razmisli dva puta o prodorima pored njega. Sa mnogo više samopouzdanja šutira, a kada je to slučaj, otvara se i njegova prodor igra.

Redži Džekson - 7,5

Nije ga bilo mnogo u drugom poluvremenu, ali je u prvom odradio strašan posao. U jednom od krucijalnih momenta utakmice, kada je Muri rano ušao u problem sa greškama, Džekson je preuzeo palicu i Nagetsi nisu izgubili trunku moći. Za samo 9 minuta postigao je 6 poena, podelio 3 asistencija, za +8 na terenu. Veoma dobro.

Ocene Minesote

Entoni Edvards - 9,5

U ovom trenutku nemamo dilemu - u seriji između Denvera i Minesote na terenu se nalaze dva najbolja igrača sveta. Entoni Edvards igra na neverovatno visokom nivou, a kada se uzme u obzir da mu je tek 22 godine... 44 poena, uz subjektivno 100% šuta iz igre. Da je bio samo za mrvicu manje inspirisan ovo bi bila još jedna ubedljiva pobeda Nagetsa. Održao je svoj tim u životu.

Karl Entoni-Tauns - 6,5

Premalo od Taunsa sinoć kako bi Vulvsi ostali konkurentni. Bio je odličan u prve dve utakmice, stabilan i staložen, što je možda i ključ za Minesotu, ali to je sve palo u vodu u trećoj i četvrtoj utakmici. Eron Gordon je postavio zid ispred njega, a defanzivno je ponovo ušao u svoje "čuveno" stanje gde ima bar 2 do 3 potpuno nepotrebna prekršaja.

Rudi Gober - 7,5

Mnogi će gledati u njegove direktne duele sa Nikolom Jokićem, onda vratiti film i setiti se kako su Vulvsi odigrali u drugoj utakmici bez njega, pa doneti pogrešan zaključak. Rudi Gober igra odličnu seriju, protiv Jokića jednostavno, kada je ovako raspoložen, ni dva najbolja defanzivca sveta ne mogu ništa. Francuz je sinoćnu utakmicu završio sa +9 za 35 minuta na terenu, najviše u svom timu, što znači da su Vukovi za 13 minuta koliko nije proveo na terenu uspeli da prime čak 17 poena više od protivnika.

Majk Konli - 7,5

Stabilni Konli, prekaljeni majstor svog zanata. Sinoć je ponovo bio dobar, nekako mu je prešlo u naviku da to protiv Nagetsa bude slučaj.

Džejden Mekdenijels - 7

Uticaj na igru iz utakmice u utakmicu jenjava. Nagetsi su uspeli da reše njegov pritisak na loptu koji im je u prve dve utakmice pravio previše problema. I dalje igra odličnu odbranu, ali kažem, ne remeti Denver ni približno u istoj meri. Džamal se aklimatizovao na njegovu agresivnost.

Nikil Aleksander-Voker - 6

Minesotina klupa je definitivno izgubila sinoćnju utakmicu, a NAW je jedan od glavnih odgovornih. Momak koji je igrao fantastičan plej-of do sada, kao da je počeo da se gasi u prošloj utakmici. Izgbuio je samopouzdanje u šut, a tu je donosio ogromnu prednost Minesoti. Kao i u slučaju Mekdenijelsa, Denver nalazi način da poništi njegovu defanzivnu agresivnost.

Naz Rid - 7,5

Rid je bio efikasan, ali nije uspeo da zaustavi nalete Denvera u momentima kada je bio na terenu. Šutirao je 5 od 6 iz igre, ali je u istim minutima bio -9 na terenu. Kvalitet je u prve dve utakmice donosio u odbrani Nikole Jokića, a trenutno je 0 faktor u tom pogledu.

Kajl Anderson - 5

Minesota je Kajlovih 6 minuta na terenu izgubila sa 18 poena razlike.