NBA

Nikola Jokić vratio seriju na početak: Denver izjednačio na 2:2 protiv Minesote, srpski centar dokazao zašto je MVP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 06:59
Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Abbie Parr
Nikola Jokić

Košarkaši Denvera izgubili su dve utakmice kod kuće u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige, ali su predvođeni sjajnim Nikolom Jokićem uspeli da uzvrate istom merom i izjednače na 2:2 – 115:107.

Zvanično najbolji igrač najjače košarkaške lige na svetu je na parketu proveo 39 minuta i za to vreme ubacio 35 poena, što je najviše u redovima aktuelnog šampiona, a uz to je imao i sedam skokova i isto toliko asistencija.

Ono što još jednom pokazuje koliko je rođeni Somborac veliki igrač je i podatak da je čak 16 od tih 35 poena postigao u poslednjoj deonici meča kada se sve lomilo i serija je sada vraćena u Kolorado.

 

 

Pored nosioca MVP priznanja raspoložen za igru je bio i Aron Gordon koji je meč završio sa 27 datih poena, a Džamal Marej je ubacio 19, dok je Entoni Edvards u dresu Minesote dao 44 poena, ali nijedan od njegovih saigrača nije "prebacio" 15, koliko je imao Majk Koneli.

Nije ni Minesota bila bez šansi na ovom meču, budući da je u jednom trenutku vodla sedam poena prendosti, ali Denver je na kraju imao 42 skoka, naspram skromnih 31 rivala, što je uz dve izgubljene lopte manje bio i ključni parametar u ovoj pobedi.

"Ovaj tim se nikada ne predaje i to je upravo poruka koju smo želeli da pošaljemo našim navijačima. Uspeli smo da vratimo sreiju u Denver i njihova podrška će nam biti potrebna na putu do finala Zapadne konferencije", rekao je trener Denvera, Majk Meloun, pa dodao:

"Nikola Jokić je ponovo radio ono u čemu je najbolji, ali morao bih da istaknem Arona Goedona koji je bio fantastičan. Uostalom, ceo tim je odigrao onako kako treba i nastavljamo dalje u istom ritmu."

Naredni meč polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige igra se u noći između utorka i srede od 04.30 časova u Denvereu, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.