NBA

Uzbudljivo na Istoku: Indijana razbila Nikse i izjednačila u seriji na 2:2

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 00:56
Košarkaš Indijane Majls Tarner zakucava protiv Niksa Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Košarkaš Indijane Majls Tarner zakucava protiv Niksa

Ništa od brejka u Indijanapolisu - Pejsersi "oduvali" Nikse i izjednačili u polufinalnoj seriji NBA lige na 2:2. Uz Boston, najpotentnija napadačka ekipa u Ligi, postavila je temelje ubedljive pobede već u uvodnoj četvrtini. Maksimalnih +43 (?!) stekla je početkom odlučujuće deonice, da bi konačan rezultat na kraju iznosio - 121:89 (34:14, 35:27, 32:22, 20:26).

Kao što i sam rezultat govori, Indijana je u potpunosti razmontirala goste iz Njujorka, koji su parirali rivalu samo prvih pet minuta. Na krilima dobro poznate tranzicije, Haliburton i družina rezultatski su se odlepili u drugom delu uvodne deonice, kada su nekoliko navrata vezivali serije i do 10 poena, da bi se pobednik naslućivao već početkom druge četvrtine kada je na semaforu pisalo 47:19 u korist ekipe Rika Karlajla.
 

 

 

Njujork ličio je na bledu kopiju tima iz prve dve utakmice serije. Iako su imali čak 31 odlazak na liniju penala (71 odsto šut), Niksi nisu uspeli da naplate razliku ni u ofanzivnim skokovima (16-9). Šut za tri bio je katastrofalan (18 odsto), za dva poena - izuzetno skroman (44 odsto). Dok je najveći problem bio, bez sumnje, tranziciona odbrana.

Indijana je imala čak 31 asistenciju. Veliki broj raspoloženih košarkaša (šest dvocifrenih). Odličnu rolu druge postave, predvođene Mekonelom (10as), Topinom i Džeksonom, dok se, kao po običaju, uglavnom igralo po notama Haliburtona, koji se večeras više nalazio u ulozi poentera (20) nego klasičnog organizatora igre i lidera Lige po asistencijama (5) kao što smo ga navikli...

Rezultat u seriji je sada 2:2, a njihov naredni duel na programu je 15. maja u "Medison Skver Gardenu", gde su Niksi slavili u prve dve utakmice.

 

Cup tree provided by Sofascore