NBA

NBA plej-of: Pet igrača koji su najviše podbacili

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

07.05.2024 20:36
Rasel Vestrbruk, košarkaš LA Klipersa Tanjug/AP Photo/Ryan Sun
Rasel Vestrbruk, košarkaš LA Klipersa

Plej-of rađa heroje, ali i one sa druge strane spektra... plej-of rađa gubitnike.

Kao što ste mogli ispratiti na Arena Sport i NBA No Limits sajtovima, mi smo pažljivo pratili sve mečeve prve runde i individualno ocenjivali igrače. 

Danas vam donosimo pet najslabije ocenjenih, odnosno petoricu koji su, po našem mišljenju, najviše podbacili.

5. Mesto - Dianđelo Rasel

Prosečna ocena - 6,90

Toplo, hladno, toplo, hladno, hladno. Rasel je u ovogodišnjem izadnju protiv Denvera bio bolji, negoli u prošlom, ali smo nakon odlične regularne sezone očekivali više od njega.

U krucijalnim momentima utakmica, odnosno serije, Rasel nije uspevao da ubaci otvorene šuteve. Nije bio tu u prelomnim situacijama. Ponovo.

Dianđelo je već najavio mogući odlazak iz Los Anđelesa ovoga leta. On je slobodan igrač, odnosno drži opciju u ugovoru da to u junu postane. Po trenutnom stanju stvari, Rasel će iskoristiti situaciju i naplatiti se na drugom mestu, a Lejkersi, pre svega zbog njegovih izdanja u prošla dva plej-ofa, neće previše tugovati.

4. Mesto - Tajler Hiro

Prosečna ocena - 6,88

Hiro je, za razliku od većine ljudi sa ove liste odigrao jednu zaista odličnu utakmicu. Majami je u utakmici broj dva ove serije "izrešetao" obruč Bostona, a Hiro je predvodio svoj tim i podelio čak 14 asistencija. Ostalo prikazano bilo je... veoma siromašno.

Hiro je u četiri poraza svog tima šutirao ispod 25% iz igre. Možda i nova potvrda da ovaj momak nema potrebno da bude nosilac ozbiljne, plej-of ekipe.

Ne sumnjamo da sledi novo leto sa gomilom trejd spekulacija, a Tajlerovo ime će ponovo biti u centru pažnje. Ovo je "sad ili nikad" momenat za Majami u eri Džimija Batlera i sve "miriše" na jednu bombastičnu razmenu.

3. Mesto - Bredli Bil

Prosečna ocena - 6,76

Možda ispada i žrtva nerezonske konstrukcije tima, možda smo i mi zarobljenici momenta, jer ona poslednja utakmica ostavlja najveći trag, ali Bredli Bil je jako podbacio u ovom plej-ofu.

Neke suve brojke i nisu toliko loše. Bil je postizao 16.5 poena uz 44% šuta i 43.5% za tri poena. Problem je bio na defanzivnom delu terena, gde ga je Edvards potpuno uništio, a pokazatelj koliko u stvari nije doprinosio svom timu jeste i +/- indeks, od čak -51 u čitavoj seriji.

U toj poslednjoj, pomenutoj utakmici, Bil je šutirao 31%, pogodio tek 4 šuta iz igre, ali je u tom periodu uspeo da napravi 6 ličnih grešaka.

2. Mesto - Rasel Vestbruk

Prosečna ocena - 6,74

Počeo je Rasel jednom odličnom, pozitivno uticajnom utakmicom u Dalasu, gde je njegov nastup u velikoj meri pomogao Klipersima da stignu do brejka već na startu serije.

Ipak, ono što je prikazao u nastavku, bilo je sve ono što je prikazivao i u dresu Lejkersa. Borbenost da, ali i takođe nekontrolisani ispadi koji su iz te borbenosti proizilazili. Mnogo je više štete naneo svom timu, negoli što je dobrog doneo u ovoj seriji. Šteta, izgledalo je tokom regularnog dela da se odlično skrasio u ulozi "šestog igrača" tima, ali plej-of je ponovo prikazao sve njegove mane. 

Ras je beležio tek 6.3 poena, uz, za i najniže standarde, mizeran šut iz igre - 26%. Zabelezio je 10 asistencija i isto toliko izgubljenih lopti.

Vestbrukova budućnost u timu je pod ozbiljnim znakom pitanja.

1. Mesto - Brendon Ingram

Prosečna ocena - 6,68

Uf, kakvo razočarenje. Brendon Ingram je trebao da preuzme stvari u svoje ruke nakon povrede Zajona Vilijamsona, on je "max" igrač Pelikana, prva violina kada Zajona nema, ali ono što je pokazao bio je čist prosek... ma, i daleko ispod toga.

Lu Dort mu je potpuno zagorčao život, bio mu je "u bubrezima" tokom sve četiri utakmice i totalno ga izbacio iz ritma. Ingram je u ove četiri utakmice šutirao mizernih 34,5% iz igre. Jako, jako loše.

Igre u plej-of okruženju mogle bi da se odraze i na njegovu karijeru. Već pre ovih susreta počele su špekulacije o njegovom odlasku iz Nju Orleansa. Pelikani imaju plejadu "3&D" krila, koji odlično dopunjuju glavnu zvezdu tima, Zajona Vilijamsa, a Zajon i Ingram su oduvek bili čudan spoj.